Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Θλίψη για τον θάνατο του Ανδρέα Κολλά

Ο Ανδρέας Κολλάς, υπήρξε θρυλική μορφή για τους εργαζόμενους των αστικών λεωφορείων (Μαζί με τον Χρήστο Σταμούλο) καθώς οργάνωσαν τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τους το 1992 απο την 

Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν και ανέτρεψε την πολιτική αυτή και αποκατέστησε τους 11.500 απολυμένους συναδέλφους. 

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συνάδελφου Ανδρέα Κολλά, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με σημαντική συνδικαλιστική συνεισφορά. 

Ο Ανδρέας Κολλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πέραμα και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μέχρι την τελευταία στιγμή υπερασπίστηκε το έργο και την πορεία του στο κίνημα και τον συλλογικό αγώνα για την αποκατάσταση 11.500 απολυμένων οικογενειών της ΕΑΣ, υποστηρίζοντας το δημόσιο και ενιαίο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Και ένα δικό μας σχόλιο.

Ο Ανδρέας Κολλάς υπήρξε ένας απο τους συνδικαλιστές που βοήθησε σημαντικά μέσα απο την ΓΣΕΕ τότε, στην προσπάθεια του κλάδου μας να ενταχθεί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα το 2010-2011. 

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό...

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου