Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου στη Βουλή για καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις απόλυσης μεταταχθέντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προς την κα Υπουργό Παιδείας, για προβλήματα και καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων που μετατάχθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε υπηρεσίες ελέγχου του Υπ. Παιδείας.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει πως έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες από συνταξιούχους πρώην εργαζόμενους ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίοι είχαν μεταταχθεί με τον ν.3891/2010 σε υπηρεσίες ευθύνης του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και στους οποίους δεν χορηγήθηκε η εφ’ έπαξ νόμιμη αποζημίωση απόλυσης όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με τον ν. 3891/2010 το προσωπικό που μεταφέρθηκε από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν και πριν την μεταφορά στους φορείς υποδοχής.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, όπως επισημαίνει η Βουλευτής, ότι αρκετοί από τους συνταξιούχους έχουν προσφύγει δικαστικά και μάλιστα να τους επιδικάζονται, σε πρώτο βαθμό, εκτός από τις αποζημιώσεις και οι νόμιμοι τόκοι κάτι που είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.


Για αυτούς τους λόγους ερωτάται η κα Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να λυθεί η οικονομική διαφορά με τους πρώην υπαλλήλους σύμφωνα με την νομοθεσία και το δημόσιο συμφέρον.


www.thenewspaper.gr


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου