Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Τo νέο έντυπο κυκλοφορίας των εργαζομένων.

Απαραίτητο απο την προσεχή Τετάρτη. Περίοδο χάριτος 48 ωρών δίνει το υπουργείο Εργασίας για την εφαρμογή των νέων βεβαιώσεων μετακίνησης εργαζομένων, καθώς θα ισχύσουν στην πράξη από την ερχόμενη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί. Από την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, όλοι οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, γενικώς όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να εφοδιαστούν με τα νέα έντυπα «Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων» για την εκτέλεση της εργασίας τους, ακόμη και όλοι όσοι έχουν στα χέρια τους έντυπα με ημερομηνία λήξης μεταγενέστερης της 15ης Φεβρουαρίου. Για τα έντυπα των μισθωτών πρέπει φυσικά να φροντίσουν οι εργοδότες. Όπως ρητά αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, τις δυο πρώτες ημέρες της εφαρμογής του νέου  πλαισίου, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, θα γίνονται έλεγχοι και συστάσεις προς τους εργαζομένους από τις αρμόδιες αρχές. Από το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου (6 π.μ.)  το μέτρο θα εφαρμοστεί με τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, τηλεργασίας, αλλά και νόμιμης άδειας, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033. Οι νέες βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” του υπουργείου Εργασίας και αφετέρου από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία  χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Για την ομαλή μετάβαση στα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης του Εργαζόμενου δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως μέχρι και την 17/2/2021 και ώρα 06:00. Για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06.00΄ έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59΄, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες – άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

Τέλος, με νέο έντυπο μέσω του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη” θα μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου