Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ενημέρωση για τις (επανα) προσλήψεις στην τεχνική βάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το στέκι ενημερώνει έγκυρα για τις επαναπροσλήψεις τεχνιτών στην τεχνική βάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως είχε συμφωνηθεί στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ΣΣΕ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προβεί σε
επαναπρόσληψη τεχνιτών (όσων οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν)  αλλά και μέσα απο την "δεξαμενή" των μαθητών.

Η πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν οι προσλήψεις να γίνουν μέσα απο εξετάσεις που θα έδιναν οι ενδιαφερόμενοι στο Ελληνο Γερμανικό επιμελητήριο για να αποκτήσουν την πιστοποίηση τους.

Επειδή λόγω Covid αυτές καθυστερούν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προχωρήσει σε προσλήψεις τεχνιτών στην Βόρεια Ελλάδα , όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη και η αξιολόγηση των συναδέλφων θα γίνει απο 3μελή επιτροπή που θα συγκροτήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με στελέχη της το επόμενο διάστημα.

Το στέκι της έλξης θα ενημερώσει έγκυρα για την έναρξη της διαδικασίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Καλό θα ήταν το ζήτημα αυτό, να μην χρησιμοποιείτε στους χώρους εργασίας απο εργατοπατέρες για συνδικαλιστική αντιπαράθεση.  Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επαναπρόσληψη τεχνιτών είναι μέρος της διαπραγμάτευσης για την νέα ΣΣΕ. 

Στην διαπραγμάτευση συμμετείχαν 2 Σωματεία (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μηχανοδηγοί)

Υ.Γ.2 Πάγιο αίτημα των 2 Σωματείων είναι να επαναπροσληφθούν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου