Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Π.Ο.Σ. : 5 κρούσματα COVID στον ΟΣΕ (Κτίριο Καρόλου). Κανένα μέτρο προστασίας!

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών  στους αρμόδιους φορείς.
 Κύριοι,

Η πανδημία που πλήττει από πέρσι όλο τον πλανήτη, παρά τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται, συνεχίζει με αυξανόμενους ρυθμούς. Ήδη η Κυβέρνηση εξήγγειλε ότι

από την Πέμπτη 11/02/2021 θα ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα και για την Αττική που αγγίζουν τα όρια του ολικού lockdown. Δηλαδή για περισσότερο από το μισό πληθυσμό της χώρας. 

Στον ΟΣΕ μόλις χθες στο κτίριο της Διοίκησης (Καρόλου 1-3, Αθήνα) βεβαιώθηκαν πέντε (5) κρούσματα σε μία διεύθυνση. 

Παρά το γεγονός, ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ δεσμεύθηκε, ότι το κτίριο σήμερα θα λειτουργεί με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για την εξασφάλιση του σιδηροδρομικού - συγκοινωνιακού έργου, αυτό δεν εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα η φυσική παρουσία των εργαζομένων στο κτίριο να ξεπερνά το 40% και μάλιστα αρκετοί εργαζόμενοι δεν έχουν καμία σχέση με την εξασφάλιση του συγκοινωνιακού έργου.

Ακόμα και στη διεύθυνση που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα - και για την οποία η Διοίκηση δεσμεύθηκε ότι θα είναι κλειστή - υπήρχαν υπάλληλοι που εργάζονταν διότι κανείς δεν τους ειδοποίησε, γεγονός που συνέβη και σε άλλες διευθύνσεις. 

Σύμφωνα πάντα με τη Διοίκηση, σήμερα θα ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Εκ του αποτελέσματος δυστυχώς αποδεικνύεται, ότι τόσον η Διοίκηση του ΟΣΕ όσον και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα ανάλογα με την επικινδυνότητα που ενέχει. 

Επισημαίνουμε εξάλλου, ότι με πρόσφατο έγγραφό μας (αριθ.πρωτ.40662/01-02-2021) απαιτήσαμε από τους αρμόδιους φορείς να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα τον εμβολιασμό των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο αλλά και σε όλα τα Μ.Μ.Μ. (χωρίς φυσικά να έχουμε λάβει απάντηση). 

Σήμερα ΖΗΤΑΜΕ από τον ΟΣΕ ΑΜΕΣΑ να λάβει όλα τ’ απαραίτητα μέτρα που θα προταθούν από τις αρμόδιες αρχές, να σταματήσει ν’ αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ρυθμούς δημόσιας υπηρεσίας και να προβεί στη διενέργεια τεστ covid19 σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στο κτίριο. 


Ο Πρόεδρος  Ο Γενικός Γραμματέας 


Προς 

1. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη – κ. Νικόλαο Χαρδαλιά.

           2. Πρόεδρο ΕΟΔΥ – κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

           3. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών – κ. Κώστα Καραμανλή.

           4. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών – κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

           5. Γεν.Γραμμ.Υπουρ.Υποδομών και Μεταφορών – κ. Νικόλαο Σταθόπουλο.

           6. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Σπυρίδων Πατέρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου