Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Ενημέρωση για συνάντηση με Διοίκηση


 Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην οποία αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους και είχαμε
την εξής ενημέρωση.

1, Προσλήψεις Προσωπικού  ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει σε αίτημα για διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Τονίσθηκε η θέση του Σωματείου για άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων καθώς ναι μεν οι συγκυρίες αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν την λειτουργία της σχολής εκπαίδευσης, όμως από την άλλη θα προκύψουν άλλα προβλήματα κατά την επαναλειτουργία της εταιρίας σε εντατικούς ρυθμούς σε σύντομο διάστημα.

Αναμένετε μέσα στο έτος (ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι) να προσληφθούν επιπλέον άτομα καθώς οι ανάγκες του κλάδου (είναι αρκετές οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2021) είναι τεράστιες.

Το θέμα των εσωτερικών μετατάξεων είναι ανοιχτό και θα επανεξεταστεί.

2,Προσλήψεις Τεχνικού προσωπικού

Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις πρώτες προσλήψεις στην Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα ραντεβού θα αρχίσουν να προγραμματίζονται από αύριο 24/02. Οι υποψήφιοι θα είναι 72 (πρώην προσωπικό που έληξαν οι συμβάσεις τους  και μαθητές) και οι προσλήψεις θα αφορούν την κάλυψη 21 θέσεων στο εργοστάσιο, 19 στο μηχανοστάσιο και την πρόσληψη 2 μηχανικών. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση τις συνεντεύξεις θα πραγματοποιήσει 3μελής επιτροπή η οποία θα προχωρήσει και στην τελική επιλογή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν μας προσδιορίστηκε, θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις και στην Αθήνα, καθώς αναγνωρίζετε πως οι ελλείψεις στο μηχανοστάσιο αλλά και στο εργοστάσιο είναι σημαντικές και χρειάζονται άμεσα ενίσχυση.

3, COVID-19

Ζητήσαμε την πραγματοποίηση τέστ σε όλο το Προσωπικό, ιδιαίτερα μετά τα συνεχή κρούσματα, και μας ενημέρωσαν πως κινούνται σε αυτό το πλαίσιο με την συμμετοχή της εταιρίας στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την διενέργεια δωρεάν τέστ δυο φορές το μήνα. Ενδεικτικά μας ανέφεραν πως πραγματοποιήθηκαν 122 τέστ την περασμένη Παρασκευή και άλλα 35 σήμερα, λόγω των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν και της ιχνηλάτησης  που ακολούθησε.

4. Πληρωμή της δικαστικής απόφασης (Αρειος Πάγος)

Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου, με την μισθοδοσία Φεβρουαρίου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα πληρωθεί όλο το ποσό σε μία ή σε δύο δόσεις.

Τονίσαμε πως θα πρέπει να καταβληθεί σε μία δόση.

5, Επιδόματα ευθύνης

Το Σωματείο τόνισε το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε με τα επιδόματα ευθύνης και την κατάργηση τους σε ορισμένους συναδέλφους. Υπήρξε τοποθέτηση μας για όλες τις θέσεις στις οποίες καταργήθηκε αλλά και για τους μηχανικούς στην τεχνική βάση που δεν λαμβάνουν ούτε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα. Μας απάντησαν πως θα εξετάσει η εταιρία όλα όσα της καταθέσαμε, ενώ για τους μηχανικούς αναγνωρίζει την αδικία που συμβαίνει και θα την αποκαταστήσει σύντομα.

6,Οργανόγραμμα

Είναι έτοιμη η μικροδομή για όλες τις διευθύνσεις, πλήν των διοικητικών υπηρεσιών. Θα κλείσει και αυτό και η εταιρία θα καλέσει πολύ σύντομα τα Σωματεία, όπως υποχρεούται από το νόμο


 

1 σχόλιο:

  1. Υπήρξε τοποθέτηση μας για όλες τις θέσεις στις οποίες καταργήθηκε αλλά και για τους μηχανικούς στην τεχνική βάση που δεν λαμβάνουν ούτε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα. Μας απάντησαν πως θα εξετάσει η εταιρία όλα όσα της καταθέσαμε, ενώ για τους μηχανικούς αναγνωρίζει την αδικία που συμβαίνει και θα την αποκαταστήσει σύντομα............
    Πάλι καμια μισθολογική διαφορα απο τον προηγουμενο μηνα για εμας τους Μηχανικους (εργοστασια-μηχανοστασια-και γραφεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή