Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Εργατικό Κέντρο Πειραιά:Τηλεδιάσκεψη με σωματεία-μέλη

Τηλεδιάσκεψη με σωματεία-μέλη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με πρωτοβουλία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας, με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν χώροι που λειτουργούσαν με το ένα πέμπτο των εργαζομένων να νοσούν, όπως σε μεγάλο σουπερμάρκετ στην Καλλίπολη ή σε άλλο κατάστημα με 25 κρούσματα. Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν κι άλλοι χώροι με τέτοια προβλήματα, όπως το λιμάνι με 28 κρούσματα.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας έχει φέρει την περιοχή του Πειραιά στο «κόκκινο». Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι στα όριά τους, ενώ όπως καταγγέλθηκε είναι σχεδόν αδύνατο για έναν εργαζόμενο να κάνει δωρεάν τεστ, παρά τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης για την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς.

Εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση για τους εργαζόμενους με τα νέα μέτρα και το νέο lockdown θα επιδεινωθεί με τις απολύσεις, τις αναστολές εργασίας. αλλά και από τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρευμάτων και νερού που γίνονται.

Αναδείχθηκε η ανάγκη να υπάρξει απεργιακή απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και στα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει και φέρνουν γενίκευση της ευελιξίας και διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου, την επιβολή 10ωρης δουλειάς, τον νέο συνδικαλιστικό νόμο κλπ.

Στη συζήτηση ήρθε πείρα από τις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς (σούπερ μάρκετ, λιμάνι, πλοία, Ζώνη, γηροκομεία, ιδιωτικές κλινικές, εργοστάσια) και ιδιαίτερα από την προσπάθεια για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδου του Μετάλλου και της Ελαιουργοσαπουνοποιίας.

Ξεχώρισε επίσης η προετοιμασία της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών στις 23-24 Φλεβάρη.

Εκφράστηκε αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών, στην απεργία και στις κινητοποιήσεις τους.

Παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες τα σωματεία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά στις 19 Φλεβάρη και στον Δήμο Πειραιά στις 26 Φλεβάρη. Αγωνιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στους χώρους δουλειάς για τις 8 Μάρτη, Μέρα της Γυναίκας. Επίσης τα σωματεία παίρνουν μέτρα για πλατιά ενημέρωση στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης όταν η κυβέρνηση φέρει σε ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα.

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου