Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Εκτός εφάπαξ οι νέοι τεχνίτες στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ; Τι λένε οι εργατοπατέρες (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ);

Σοβαρές ευθύνες των εργατοπατέρων για την πλήρη αδιαφορία τους για τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ καθώς 

κυκλοφορεί ευρέως η πληροφορία ότι οι νέοι συνάδελφοι στην τεχνική βάση δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του εφάπαξ (δεν τους παρακρατήθηκαν ποτέ εισφορές).

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό καθώς πολλοί είναι οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας που εργάζονται στην τεχνική βάση και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το θέμα και για να ενημερώσουν τους νέους τεχνίτες για το δικαίωμα τους καθώς εισφορές καταβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στον κλάδο μας, όλοι οι μηχανοδηγοί καταβάλουν εισφορές και έχουν ενταχθεί στο εφάπαξ απο την πρώτη ημέρα πρόσληψης τους. 

Είναι προφανές ότι κανείς ποτέ απο τους συνδικαλιστές στην τεχνική βάση δεν ασχολήθηκε με τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων.

Στα λόγια οι εργατοπατέρες έχουν κάνει πολλά για τους νέους τεχνίτες.

Στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως, ούτε καν να τους ενημερώσουν για τα δικαιώματα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι  για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 εισφορές για το εφάπαξ πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι και όχι ο εργοδότης. 

Υ.Γ. 2 Στο σοκάκι του γραφικού μαθαίνουμε ότι "έριξε αλάτι" η Κυβέρνηση. Έπεσε και λίγο παραπάνω και θα "κάνει του αλατιού" όσους δεν ενδιαφέρθηκαν για το θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου