Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ για συνάντηση με Διοίκηση ΟΣΕ

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Σωματείου μας με το Δ/νων Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Πατέρα  και τον  Αναπληρωτή Δ/νων Σύμβουλο κ. Κοταρρά.

Στην συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των 2 μερών για άμεση συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει

ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ ενημέρωσε το Σωματείο μας ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση  των ζημιών στην σιδηροδρομική υποδομή μεταξύ Αθήνας- Οινόης μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, ανέφερε ότι μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής στον Έβρο,  ανέλυσε το σχέδιο για την ανάταξη της υποδομής,  ενώ ενημέρωσε και για τις προθέσεις της για την επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο αλλά και την δραστηριοποίηση του ΟΣΕ στα τουριστικά δρομολόγια.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει το προσεχές διάστημα άμεση συνεργασία για τα σημαντικά ζητήματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την πιστοποίηση μηχανοδηγών μέσα από την Σιδηροδρομική Ακαδημία του ΟΣΕ, ενώ το Σωματείο μας δήλωσε την διαχρονική θέση για τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και ενημέρωσε την νέα Διοίκηση για τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανοδηγοί στην καθημερινότητα τους λόγω γνωστών παθογενειών του σιδηροδρομικού συστήματος (Έλλειψη φωτοσημάτων, τηλεδιοίκησης, κατάσταση υποδομής κτλπ). 

Οι μηχανοδηγοί ήταν, είναι και θα είναι  αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και επίλυσης των διαχρονικών του προβλημάτων προκειμένου το μέσο να βρεί την θέση που του αξίζει τόσο στην συνείδηση του επιβατικού κοινού όσο και ως μοχλού ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει την συνεργασία του με όλους τους αρμόδιους φορείς συμβάλλοντας -πάντα προσθετικά- σε κάθε τέτοια προοπτική. 

                                Το Διοικητικό Συμβούλιο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου