Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση Σ.Σ. Λαρισαικός για συνάντηση με Διοίκηση ΟΣΕ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 03/02/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου μας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπυρίδων Πατέρα και τον Αναπλ. Διευθ. Σύμβουλο ΟΣΕ κ. Αθανάσιο Κοτταρά.

             Συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τους συναδέλφους και τον  οργανισμό με κύρια θέματα  τα παρακάτω:

Σ.Σ.Ε.

Προσλήψεις.

Οργανόγραμμα.

Αναγνώριση Πτυχίων.

Μέτρα Ατομικής Προστασίας.

Μέτρα κατά του Covid19 κλπ.

             Για τη Σ.Σ.Ε. αρμόδια για το χειρισμό είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και όπως μας δήλωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε νέα.

              Για τις Προσλήψεις ήδη έχει ζητηθεί μέσω της Διοίκησης στο Υπουργείο ένας αριθμός 180 υπαλλήλων – με την κινητικότητα - για τους κλάδους Κυκλοφορίας.

Όμως λόγω του ότι οι προσλήψεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το Οργανόγραμμα θα πρέπει πρώτα αυτό να ολοκληρωθεί πριν προχωρήσουν για όλους τους υπόλοιπους Τομείς.

             Αναφέραμε βέβαια τα τεράστια προβλήματα και στην ΔΙΣΥΓ (Γραμμή) και ΔΙΣΗΣΗΚ (Ηλεκτροκίνηση) και στο ότι η άμεση αποκατάσταση βλαβών σε νευραλγικά σημεία της υποδομής είναι επιτακτική ανάγκη.

              Για την αναγνώριση Πτυχίων ήδη γίνεται εισήγηση για να εισαχθεί στο Δ.Σ. με θετικά όπως μας είπαν αποτελέσματα.

              Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας ήδη ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και ο φάκελος βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σε περίπτωση άλλης καθυστέρησης έστω και με ανάθεση θα δοθούν κάποια από τα αναγκαία Μέσα στο προσωπικό.

             Για τον Covid19 τηρούνται τα μέτρα του ΕΟΔΥ. Όμως θα γίνει προσπάθεια για συνεχείς απολυμάνσεις, όπου αυτό χρειάζεται.

Σε δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας αλλά και της γενικότερης οικονομικής ύφεσης πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

            

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου