Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

"Συμμαχία" 3 ανακοινώσεων, όπου η μια αναιρούσε την προηγούμενη!

Μεγάλη σύγχυση πρέπει να επικρατεί στην Συμμαχία Μηχανοδηγών τον τελευταίο καιρό. Σε διάστημα 2 ημερών η "παράταξη" έχει εκδώσει 3 ανακοινώσεις όπου μεταξύ των άλλων οι συντάκτες αναιρούν την θέση τους 3 φορές. Είναι προφανές ότι ούτε ξέρουν τι θέλουν, αλλά κυρίως ότι ακολουθούν τις εξελίξεις. 

Αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι 
  • Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση  έχει πρόβλημα με την Διοίκηση της Hellenic, ναι ή όχι ; Γιατί στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ την απόφαση της Hellenic να προκηρύξει θέσεις ευθύνης στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, χωρίς καμία εμπειρία, ενώ σε ανακοίνωση της μερικές ώρες μετά,  καταγγέλλει προεκλογικές τοποθετήσεις απο την ίδια Διοίκηση! 
  • Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση διαμαρτύρεται για τις -απευθείας-  τοποθετήσεις μεσαίων στελεχών και καταγγέλει την Διοίκηση της Hellenic Train ,αλλά μέχρι προχτές τηρούσε σιγή ιχθύος για τις δεκάδες  τοποθετήσεις στην τεχνική βάση (ακόμα και χαμηλόβαθμων στελεχών) χωρίς καμία προκήρυξη των θέσεων. Φυσικά, δεν έθεσε ποτέ θέμα για την τοποθέτηση μεσαίου στελέχους στην Διεύθυνση Λειτουργίας  μετά την συνταξιοδότηση του κ. Λύτρα, χωρίς ποτέ να έχει προκηρυχτεί η θέση αυτή! Ήξεις - αφίξεις, με λίγα λόγια ή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός στην Συμμαχία,  έχουν χάσει την μπάλα. 
  • Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση καταγγέλλει χτες αόριστα και χωρίς να το κατονομάζει, κάποιο κέντρο που δήθεν θέλει να κλείσει τον σιδηρόδρομο. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της στο ΔΣ του Σωματείου Μηχανοδηγών, είχαν ψηφίσει τα 9 σημεία που ζήτησαν οι μηχανοδηγοί για να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, ενώ ψήφισαν και την απεργία της 30ης Μάϊου. Δεν έβγαλαν όμως ούτε μια ανακοίνωση (και ενώ είχαν ψηφίσει την απεργία) για να απαντήσουν στον Μητσοτάκη που με χυδαίο τρόπο επιτέθηκε στους συγγενείς των θυμάτων και τους μηχανοδηγούς αναφέροντας ότι "εργαλειοποιούν" το έγκλημα στα Τέμπη ενόψει εκλογών. 
  • Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά έχει βγάλει 5 ανακοινώσεις κομματικού τύπου τους τελευταίους 2 μήνες. Δεν κατήγγειλε ΟΥΤΕ τους συνταξιούχους Διευθυντές στην ενορχηστρωμένη επίθεση τους στους μηχανοδηγούς μετά το έγκλημα των Τεμπών. Και πως να τους καταγγείλει αφού συνεργάζονταν οι εκπρόσωποι της αρμονικά μαζί τους, την περίοδο 2010-2015. 
  •  Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση κάνει λόγο για την επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα στο ΜΑΙ, αλλά δεν είδε τα χαμόγελα των συνδικαλιστών της, μετά απο το έγκλημα των Τεμπών,  πίσω απο τους Γεραπετρίτη - Τερεζάκη την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης. Δεν τους ξέρει βέβαια ο Υπουργός  , αλλά φανερά προσπαθούσαν να χωθούν στον φωτογραφικό φακό για επικοινωνιακούς λόγους. 
  • Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση παραδέχτηκε μέσω εκλεγμένου της ότι προωθούσε mail του Σωματείου στον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη για να "βοηθήσει". Να βοηθήσει ποιος, αυτός που ήταν υπεύθυνος για την σηματοδότηση μέχρι το έγκλημα των Τεμπών, αυτός που βάφτισε τοπικές τηλεδιοίκησεις τους μισούς σταθμούς, αυτός που επί των ημερών του στον ΟΣΕ  διέρρευσαν μονταρισμένες συνομιλίες απο την νύχτα του δυστυχήματος μέχρι και για σουβλάκια που παραγγέλνονταν 6 ώρες πριν το δυστύχημα. Την συνομιλία όμως με το 62 ΑΦΟΥ αναχώρησε απο την Λάρισα ΔΕΝ την έχουμε ακούσει ποτέ.  (τυχαίο;) 
  •  Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση βγάζει ανακοινώσεις κάθε 2 μέρες, ΑΛΛΑ οι εκπρόσωποι της  δεν προσήλθαν σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, συνεδρίαση που τα εκλεγμένα μέλη της ζήτησαν ενυπόγραφα!!! Ακόμα χειρότερα για αυτούς ΔΕΝ εμφανίστηκαν στην συνέντευξη τύπου που έδωσε το Σωματείο μας με την ALE για το έγκλημα στα Τέμπη γιατί είπαν δεν...είχαν ειδοποιηθεί και ενώ είχαν λάβει 3 email για αυτήν!!! "Κρύφτηκαν" για άλλη μια φορά όχι μόνο απο την ευθύνη που έχουν απέναντι σε όσους εκπροσωπούν, αλλά και απο μια  κορυφαία στιγμή δράσης του Σωματείου μας. Έφτασε στο ποταπό σημείο ο επικεφαλής τους, με ύφος αλαζονικό και με εμφανή διάθεση ειρωνείας, να ζητήσει απο το Σωματείο των Μηχανοδηγών να στείλει επιστολή για να προτείνει να  διαμαρτυρηθούν οι χαροκαμένοι συγγενείς του εγκλήματος των Τεμπών κάτω απο την Κουμουνδούρου και τα σπίτια των Υπουργών της μεταπολίτευσης.
  • Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση  "αγωνίζεται" για τα δικαιώματα των μηχανοδηγών αλλά οι εκπρόσωποι της  ΔΕΝ ψήφισαν την εκπόνηση προγραμμάτων εργασίας με βάση την εργατική Νομοθεσία ,παρά μόνο διαμαρτυρήθηκαν για το 8ωρο εκτός έδρας, που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ τον Μάρτιο του 2012. 
  • Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση  θέλει εμπειρογνώμονα για την εκπόνηση μελέτης για τις εγκαταστάσεις αλλά ΔΕΝ θέλει εμπειρογνώμονα για την εκπόνηση μελέτη για τις ανώτατες ταχύτητες στο Ελληνικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο. Οι εκπρόσωποι της ΔΕΧΤΗΚΑΝ τα 140 χλμ ανωτάτη ταχύτητα σε μη τηλεδιοικούμενα τμήματα του δικτύου, επειδή το "΄λέει" ο ΟΣΕ, την ίδια ώρα που ο ΟΣΕ στις 29 Μαρτίου όριζε ταχύτητα 100 χλμ σε αυτά. Χωρίς να αλλάξει τίποτα δηλαδή, 40 χλμ παραπάνω.  
Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα πολλά. 

Κλείνουμε με το εξής.

 Η Συμμαχία/ΔΑΚΕ/Νέα Έλξη/Αναγέννηση  δεν έχει συγκεκριμένο στόχο, όραμα και δεν έχει και καμία πρόταση. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχει αλλάξει 4 ονόματα ως παράταξη τα τελευταία 8 χρόνια. Με τα ίδια πρόσωπα να την αποτελούν στο 90%. 
Αγωνίζεται για την  υπεράσπιση - με κάθε κόστος- της Κυβέρνησης Μητσοτάκη (ή της ΝΔ γενικότερα)  και καταλήγουν οι θέσεις της  στην εμπάθεια απέναντι σε πρόσωπα.  
Για αυτό και έχει καταστεί μειοψηφία στο Σωματείο των Μηχανοδηγών εδώ και 8 χρόνια,  ενώ είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις της έχουν περιοριστεί περαιτέρω μετά την στάση των εκπροσώπων της,  τους τελευταίους 2 μήνες. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. 
Κριτήριο επιλογής για τις τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης  για τους εκπροσώπους της Συμμαχίας είναι...να είναι όσοι επιλέγονται κοινά αποδεκτοί μεταξύ των εργαζομένων. Αυτό που ουσιαστικά θέλουν να πούν είναι να τους εγκρίνουν οι ίδιοι και κατ επέκταση να είναι φιλικά προσκείμενοι στην Κυβέρνηση. 
Υ.Γ. 2 Το στέκι έγραψε για τα ρουσφέτια στον ΟΣΕ χτες στις 1 το μεσημέρι. Ποστάραμε στα social,  την ανακοίνωση το βράδυ. Άρα καμία απάντηση δεν δόθηκε στην 3η ανακοίνωση της, που βγήκε αργά το απόγευμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου