Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

H Νέλλη Ξυδούς υποψήφια στον Δυτικό Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Μια συνάδελφος μας αύριο ρίχνεται στην εκλογική μάχη στον Δυτικό Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία! Η Νέλλη Ξυδούς , εργαζόμενη & συνδικαλίστρια στην Hellenic Train. Δημοσιεύουμε την συνέντευξη της στο newsunique.gr 

 Μεγάλωσα στο
Ίλιον και τους Αγίους Αναργύρους,


οι άνθρωποι εκεί έχουμε μάθει να  ζούμε με αξιοπρέπεια και να παλεύουμε για να κερδίσουμε τα βασικά… Οι πραγματικοί “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” είναι ο μανάβης, η εργαζόμενη μητέρα που τρέχει όλη μέρα πανικόβλητη, ο φοιτητής που περιμένει βρεγμένος στη στάση για να πάρει το λεωφορείο και σιγοτραγουδάει μια μελωδία».

Συνέντευξη στον Δημήτρη Καρρά


Είστε κόρη του «Πρίγκιπα της Δυτικής Όχθης», γέννημα θρέμμα Δυτικών Προαστίων, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στον Δυτικό τομέα Αθηνών. Τι θα αλλάζατε στη Δυτική Αθήνα;

Αυτό το παρατσούκλι του το έδωσαν οι φίλοι του, αλλά και ο κόσμος που γνώριζε απ’ έξω τους δίσκους των Πυξ-Λαξ. Ωστόσο πιστεύω -και ο ίδιος θα συμφωνούσε μαζί μου- πως οι πραγματικοί «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» είναι ο μανάβης, η εργαζόμενη μητέρα που τρέχει όλη μέρα πανικόβλητη, ο φοιτητής που περιμένει βρεγμένος στη στάση για να πάρει το λεωφορείο και σιγοτραγουδάει μια μελωδία.

Μεγάλωσα στο Ίλιον και τους Αγίους Αναργύρους, οι άνθρωποι εκεί έχουμε μάθει να ζούμε με αξιοπρέπεια και να παλεύουμε για να κερδίσουμε τα βασικά. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς που βρίσκεται “δυτικά απ’ το ποτάμι”. Ελπίζω και φιλοδοξώ να συμβάλω με κάθε τρόπο στην επίλυσή τους. Οι περιοχές των δυτικών αξίζουν μια άλλη κυβέρνηση, προοδευτική, που με τις πολιτικές της θα προστατεύσει τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα. Οι πολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να αγγίζουν τα όρια της φτώχειας, τη δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική προστασία να υποβαθμίζονται καθημερινά, έχουν να ελπίζουν μόνο στην πολιτική αλλαγή.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και να αποδεχτείτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ;

Μου έγινε μια πολύ τιμητική πρόταση, παρόλο που δεν είμαι «επαγγελματίας» πολιτικός και αποφάσισα να τη δεχτώ, καθώς πιστεύω ότι ακόμα και οι απλοί άνθρωποι, «της διπλανής πόρτας», μπορούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο μας. Ομολογώ ότι την απόφασή μου να παλέψω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να γυρίσει η δικαιοσύνη, την πήρα με αφορμή την εμπειρία μου ως εργαζόμενη και συνδικαλίστρια στον σιδηρόδρομο. Με μια ομάδα ικανών συναδέλφων μου, που δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά στον σιδηρόδρομο, είχαμε δώσει αγώνες προκειμένου να αποτραπεί το προαναγγελθέν έγκλημα των Τεμπών. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Για να έχουμε έναν ασφαλή και σύγχρονο σιδηρόδρομο. Με επανειλημμένες διαμαρτυρίες, εξώδικα, απεργίες, απευθυνόμασταν σε όλους τους “αρμόδιους”… και όλοι γνώριζαν. Χάθηκαν 57 συνάνθρωποί μας και ανάμεσα τους 11 συνάδελφοι μας. Δεν ακουστήκαμε ποτέ, γιατί αυτή η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για την εκλογική φθορά. Οι ζωές μας όμως μετράνε.

 

«Η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για την εκλογική φθορά. Οι ζωές μας όμως μετράνε»

 

Ποια είναι η κατάσταση στον σιδηρόδρομο μετά την τραγωδία στα Τέμπη;

Η κατάσταση σήμερα στον σιδηρόδρομο είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς η εγκατάλειψη των 4 τελευταίων ετών έχει πολλαπλασιάσει τα υπαρκτά προβλήματα, μέρος των οποίων προσπάθησε και επέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015- 2019. Όλα τα έργα σταμάτησαν την 5η Ιουλίου του 2019, όταν και η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τη Δυτική Αθήνα, που επηρεάζει τη ζωή εκατοντάδων – χιλιάδων πολιτών, είναι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υπογειοποίησης της γραμμής Αγίων Αναργύρων – Σεπόλια. Έργο που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2021 και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο 14% της υλοποίησής του.

Τι θα αλλάξει στον σιδηρόδρομο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. γίνει κυβέρνηση;

Ο σιδηρόδρομος, ως μέσο των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, θα πάψει να χρησιμοποιείται ως ρουσφετολογικό εργαλείο, όπως έγινε στην περίπτωση της μετάταξης του σταθμάρχη από τη Λάρισα και θα ενισχυθεί, προκειμένου να αποτελέσει λύση, εν μέσω και της ενεργειακής κρίσης, για την ασφαλέστερη και οικονομικότερη μετακίνηση των πολιτών. Θα επανεκκινηθεί η ανάταξη του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εγκαταλείφθηκε από τη ΝΔ τα τελευταία 4 χρόνια, και θα υπάρξει πρόβλεψη για επενδύσεις νέου τροχαίου υλικού, προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια στον αστικό ιστό. Δεν είναι δυνατόν ο επιβάτης από τους Αγίους Αναργύρους να πρέπει εδώ και δύο χρόνια να μετεπιβιβάζεται στον Ρέντη (σε συρμό diesel) για να μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά, ειδικά όταν από το 2017 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ηλεκτροκίνηση παραδόθηκε σε χρήση. Ο σιδηρόδρομος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ θα ξαναμπεί στο επίκεντρο της πολιτικής.

 

Ο σιδηρόδρομος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ θα ξαναμπεί στο επίκεντρο της πολιτικής

 

Είχατε την τύχη, στην αρχή της κοινωνικοποίησής σας, στα χρόνια της εφηβείας σας, να αφουγκράζεστε τον παλμό της νεολαίας, όντας κόρη του Μάνου Ξυδούς, ενός από τους πρεσβευτές του ελληνικού ροκ και όχι μόνο, ιδρυτικού μέλους των Πυξ-Λαξ. Μέσα από τη μουσική και την τέχνη γενικότερα μπορεί να παραχθεί πολιτική. Πώς σας φαίνεται η αντιμετώπιση του πολιτισμού από την πολιτεία, σήμερα;

Ο ίδιος κρυβόταν σε μουσικές και στίχους πολλών τραγουδιών της ελληνικής δισκογραφίας, σε παραγωγές του ελληνικού κ ξένου ρεπερτορίου. Δεν του άρεσαν οι τίτλοι, ήθελε μόνο να γράφει τραγούδια και να κρύβεται «από πίσω», κάτι σαν αφανής ήρωας. Μπορώ πολύ καλά να τον κατανοήσω… κι εγώ εκεί τα καταφέρνω πολύ καλύτερα. Κρύβεται ένας δυναμισμός σε αυτούς τους ανθρώπους και πρέπει να τους δίνουμε το χώρο να ακούγονται. Όντως, είχα την τύχη από παιδί να βρίσκομαι κοντά σε καλλιτέχνες. Το ακολούθησα στη συνέχεια, σπούδασα θέατρο και έκανα μουσική. Η αγάπη μου για το θέατρο παραμένει ακόμα. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Ο πολιτισμός τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί, όσο κανένας άλλος χώρος, αρχικά με την πανδημία και τελευταία με το νέο προεδρικό διάταγμα, που αντί να προβλεφθεί διαβάθμιση των πτυχίων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και ανώτατη σχολή παραστατικών τεχνών που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τα πτυχία των σπουδαστών και σπουδαστριών των δραματικών σχολών της χώρας εξισώνονται με τα απολυτήρια λυκείου. Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη πάει να περάσει τους ηθοποιούς από το φως στο σκοτάδι.

 

Η Νέλλη Ξυδούς είναι υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου