Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Π.Ε.Π.Ε. Δήλωση Παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στον εφέτη ανακριτή Λάρισας


 Το Σωματείο μας, συνεπεία του τραγικού και πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συνέβη στην περιοχή των Τεμπών στις 28.2.2023, μετράει απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Μετράει επίσης πόσες φορές οι πρωταίτιοι του
δυστυχήματος, αγνόησαν και λοιδόρησαν τις προειδοποιήσεις και κινητοποιήσεις που είχαμε κάνει.

Αίτια του δυστυχήματος ήταν οι  χρόνιες ευθύνες και ελλείψεις και παραλείψεις, συστημάτων ασφαλείας και τηλεδιοίκησης, συντήρησης δικτύου. Έτσι συνολικά 57 συνάνθρωποι μας απώλεσαν τόσο άδικα την ζωή τους,μεταξύ των οποίωνκαι 5 μηχανοδηγοί– μέλη μας. Ειδικότερα έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας τα μέλη μας :1)Σπύρος Βούλγαρης ετών 35,2) Γεώργιος Κουτσούμπας ετών 59, 3) Δημήτριος Μασσαλής  ετών 30, 4) Νικόλαος Ναλμπάντης  ετών 29, και 5) Δημήτριος Οικού  ετών 29.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΡΑΣ, γνώριζαν τις ελλείψεις και παραλείψεις στον σιδηρόδρομο,  καθώς το Σωματείο μας έκανε διαρκείς έγγραφες προειδοποιήσεις, κινητοποιήσεις και νομικές ενέργειες, όσον αφορά την υποστελέχωση, την ανεπαρκή συντήρηση του δικτύου, την έλλειψη τηλεδιοίκησης και την έλλειψη ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Συνεπώς είχαν αποδεχθεί τον κίνδυνο ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος που αυτές οι ελλείψεις εμπεριείχαν, στην λογική του«πάμε κι όπου βγει».

Για τους παραπάνω λόγους το Σωματείο μας δήλωσεπαράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για όσα αδικήματαήθελε προκύψουν αλλά και κατά παντός υπευθύνου που ήθελε προκύψει από την ποινική διερεύνησηγια το παραπάνω τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να συμβάλλει στην διερεύνηση αυτή, να αναδείξει τα κύρια αίτια και τους πραγματικούς υπευθύνους του δυστυχήματος, αλλά και να διαφυλάξει την μνήμη των εργαζομένων που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους, από ενορχηστρωμένες επιθέσεις  σε ορισμένα ΜΜΕ, που επιδιώκουν να φύγουν από το κάδρο των ευθυνών οι πρωταίτιοι αυτών στην λογική του «ανθρώπινου λάθους». 

«Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου