Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΕΜΕΙΣ -ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ :Βαρύς φόρος αίματος για τους εργαζόμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος


 Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσαν για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, με έναν 47χρονο νεκρό και
δύο τραυματίες σε δυστύχημα που έγινε κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών.

Ο έλικας που μεταφερόταν από γερανοφόρο όχημα έπεσε, κόβοντας το νήμα της ζωής του εργαζόμενου και τραυματίζοντας δύο άλλους, θυμίζοντας μας ότι οι κανόνες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, ιδιαίτερα σε αυτούς επαγγελματικούς χώρους που μία οποιαδήποτε αστοχία μπορεί να προκαλέσει απώλεια ανθρώπινης ζωής. Οι προληπτικοί και σχολαστικοί έλεγχοι θα έπρεπε να είναι η κανονικότητα και οι σταθερές σχέσεις εργασίας που είναι προϋπόθεση για τα παραπάνω, να είναι ο κανόνας.

Όμως το 2022 αποδείχτηκε μαύρη  χρονιά με αρνητικό ρεκόρ στα θύματα εργατικών δυστυχημάτων, τα οποία έως την εκπνοή της χρονιάς έφτασαν τα 102, αριθμός διπλάσιος από εκείνον του 2019!

ίναι φανερό ότι η Ασφάλεια και Υγιεινή στους χώρους εργασίας έχει τεθεί σε χαμηλή προτεραιότητα σε σχέση την ανάπτυξη της οικονομίας και την παραγωγικότητα. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει καταντήσει διακοσμητικό στοιχείο. Με τον ν. Χατζηδάκη τα Εργατικά Σωματεία δεν επιτρέπεται (!) να προσφύγουν στο ΣΕΠΕ για να καταγγείλουν ελλείψεις ή/και να ζητήσουν προληπτικούς και ενδελεχείς ελέγχους.

Το δικαίωμα στην εργασία σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον είναι μία από τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες αλλά ήδη τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 έχουν χαθεί 57 εργαζόμενοι εν ώρα εργασίας. Ζητάμε να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τις αιτίες του δυστυχήματος στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθεί. 

Παλεύουμε για την ανατροπή που θα βάλει τέλος στον φόρο αίματος των εργαζομένων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου