Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΔΑΚΕ - Επιστολή βόμβα και νέα αποχώρηση κορυφαίου μέλους της (εκλεγμένου στο ΔΣ της ΓΣΕΕ)


 Το στέκι το έγραψε προχτές και κάποιοι έσπευσαν να μας λοιδορήσουν .
Η παράταξη της ΔΑΚΕ έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, τα οποία ο συνάδελφος Κιουτσούκης προσπάθησε να κρύψει ανακαλύπτοντας δήθεν εχθρούς. Με επιστολή - βόμβα , αποχωρεί απο την ΔΑΚΕ το πρόσφατα εκλεγμένο μέλος στην Διοίκηση
της ΓΣΕΕ, Νίκος Κωστόπουλος. Διαβάστε την επιστολή : 

Συνάδελφοι, 
Με την επιστολή μου αυτή και μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, όπως και κατά τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, δηλώνω την διαφοροποίησή μου και την αποχώρησή μου από την παράταξη ΔΑΚΕ, που έχει σήμερα επικεφαλής τον κ. Νίκο Κιουτσούκη
Δηλώνω, ότι παραμένω μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και ως ανεξάρτητο μέλος της Διοίκησης θα συνεχίσω να ασκώ το δικαίωμα μου, να αξιολογώ, να κρίνω και τελικά να ψηφίζω ή να καταψηφίζω για τα διάφορα θέματα που προκύπτουν, με αποκλειστικό κριτήριο την υπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων, όπως τα αντιλαμβάνομαι στην συνείδηση μου. 
Η απόφαση που δημοσιοποιώ, δεν είναι απόφαση που πάρθηκε «εν θερμώ» και δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ισοπεδωτική άρνηση της προσφοράς των συναδέλφων που συνεργάστηκα στα πλαίσια της παράταξης της ΔΑΚΕ με την οποία εκλέγομαι συνεχώς στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ από το 2010. Δημόσια μάλιστα θέλω να ευχαριστήσω τον σημερινό Πρόεδρο της ΔΑΚΕ κ. Νίκο Κιουτσούκη για την αμοιβαία «συνεργασία» που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. 
Η ΔΑΚΕ από το 1998 ως το φετινό 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας. Από τον αείμνηστο Γιάννη Μανώλη, στη συνέχεια τον Κώστα Πουπάκη, τον Γιώργο Τσαλικάκη, τον Βαγγέλη Μπουζιούλα και τελευταία τον Νίκο Κιουτσούκη.
 Η παράταξη της ΔΑΚΕ τίμησε όλα τα προηγούμενα χρόνια τη θέση του Γενικού Γραμματέα που της εμπιστεύθηκαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές και από άλλες παρατάξεις και ενίσχυσε μέσα από αυτό το αξίωμα το θεσμικό κύρος της ΓΣΕΕ. 
Γιατί σε τελική ανάλυση η ιστορία κρίνει, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα καθήκοντα των θέσεων ευθύνης που αναλαμβάνεις και όχι, αν έχεις 2 Συνέδρους λιγότερους ή περισσότερους σε κάθε Συνέδριο. Και μέχρι το φετινό Συνέδριο έχω τη βεβαιότητα, ότι η ΔΑΚΕ ανέλαβε με τόλμη και κατάφερε να ανταπεξέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό στα αξιώματα που ανέλαβε και ιδιαίτερα σε αυτό του Γενικού Γραμματέα. 
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση έπαιξε η ικανότητα του εκάστοτε επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος κρίνεται καθημερινά και αξιολογείται διαχρονικά όχι μόνο από τα εκλεγμένα μέλη στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ αλλά και από όλους τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που εμπιστεύονται και ακολουθούν την παράταξη. 
Δυστυχώς όμως η σημερινή κατάσταση της παράταξης δεν αφήνει σε εμένα προσωπικά καμιά αμφιβολία, ότι η ΔΑΚΕ από μία παράταξη με αυξημένο κύρος στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει μετατραπεί σε «κατ’ όνομα παράταξη» που λειτουργεί χωρίς στρατηγική και όραμα για το συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς μεθοδολογία για την ικανοποίηση των στόχων της, χωρίς κανόνες εσωτερικής λειτουργίας. Ακόμα και οι πιο κρίσιμες αποφάσεις είναι αποτέλεσμα συμφωνιών σε επίπεδο παρέας και όχι συλλογικών οργάνων τα οποία έχουν ουσιαστικά αδρανοποιηθεί. 
Κυρίαρχο κριτήριο των αποφάσεων δεν είναι η εξεύρεση τρόπων προσφοράς στα θεσμικά όργανα και στην ίδια την παράταξη, αλλά η ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων, εγωισμών και προσωπικών μικροστοχεύσεων, που αποκτούν εμμονικά χαρακτηριστικά.
 Έτσι η μετριοπάθεια που χαρακτηρίζει αρκετά στελέχη γίνεται δυστυχώς αντιληπτή ως αδυναμία και η ανοχή ως συναίνεση.
 Η κατάσταση αυτή αποκρυσταλλώθηκε τελικά με την απώλεια για την ΔΑΚΕ, της θέσης του Γενικού Γραμματέα από τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ. 
Επειδή όμως για κάθε άνθρωπο υπάρχουν προσωπικά όρια, δηλώνω μέσω της αποχώρησής μου από τη δύναμη της παράταξης, ότι αρνούμαι να συμβάλλω με την παραμονή σε αυτήν, στη διατήρηση κλίματος τεχνικής έντασης, που επαναλαμβάνω, καλλιεργείται για αποκλειστικά προσωπικούς λόγους και, έτσι να βρεθώ συμμετέχων και συνένοχος στον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί σήμερα η παράταξη. Γιατί τελικά η ανοχή είναι συνοχή!! 
Η απόφαση μου επομένως είναι απόφαση αυτοσεβασμού για την πορεία μου στην ΔΑΚΕ. Μιας μακροχρόνιας πορείας κατά τη διάρκεια της οποίας τίμησα τις αρχές και τις θέσεις της παράταξής μας με ήθος και με την εντιμότητα που με διέπουν ως άνθρωπο, οικογενειάρχη και επαγγελματία. Τις διαφωνίες μου για τα παραπάνω ζητήματα,τις διατύπωσα με σαφήνεια όταν έπρεπε εκεί που έπρεπε. Τις αντιρρήσεις μου για την λειτουργία της παράταξης, τις γνώριζαν όλοι!! 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νικάλαος Κωστόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου