Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ : Δίπλα στους σιδηροδρομικούς

 2,5  μήνες μετά το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, θα περίμενε κανείς από τον ΟΣΕ, την Hellenic Train και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, να είναι τύπος και υπογραμμός: Να ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τις προδιαγραφές ασφαλείας και να τηρούν
μέχρι κεραίας τις δικές τους γραπτές διαβεβαιώσεις - για μέτρα που θα λαμβάνονταν μέχρι τις 14-5-2023.


Και όμως όχι!

Αντίθετα, 2,5 μήνες μετά:

·       Αυξάνουν την συχνότητα των δρομολογίων και την ταχύτητα (από τα 100 χλμ/ώρα σε 140 χλμ./ώρα) ακόμα και σε τμήματα που δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση

·       Ζητούν από τους μηχανοδηγούς να κινηθούν σε μονή γραμμή - ακόμα και στο τμήμα που έγινε το δυστύχημα - χωρίς να λειτουργούν φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση και ενώ υπάρχει διπλή γραμμή (!)

·       Σταθμάρχες εργάζονται 14 ημέρες συνεχόμενες, σε 9ωρη βάρδια

Οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί που θρηνούν 11 συναδέλφους τους, έχοντας εξαντλήσει όλα τα μέσα: εξώδικα, ανακοινώσεις, προειδοποιήσεις, έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την 30 Μαΐου.

Οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων βγαίνουν στον δρόμο, σε μια μαζική συγκέντρωση στις Σέρρες, απαιτώντας να μην ξεχαστεί το έγκλημα, ζητώντας να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Σε αυτές τις διαμαρτυρίες, ο κ. πρωθυπουργός βλέπει προεκλογική «εργαλειοποίηση» του δυστυχήματος(!) δηλώνοντας ότι «ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές»  και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  θεωρεί αδικαιολόγητη την απεργία(!).

κ. Μητσοτάκη, το αφήγημά που μας σερβίρετε προεκλογικά, για ταχεία και ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα 4 χρόνια  έχει ήδη καταστεί έωλο. Τι είδους ανάπτυξη θα κάνετε όταν τραίνα συγκρούονται μετωπικά στην κεντρική σιδηροδρομική γραμμή της χώρας;; Κυρίως όμως μας τρομάζει η αδιαφορία σας για την ανθρώπινη ζωή και η αναλγησία σας για τον ανθρώπινο πόνο!

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους σιδηροδρομικούς που παλεύουν για την ασφάλεια όλων μας όταν ταξιδεύουμε με τραίνο, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής. Είναι η μόνη ελπίδα ότι τέτοια εγκλήματα δεν θα ξανασυμβούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου