Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ακυρώθηκε δρομολόγιο που θα πέρναγε από 10 αφύλακτες διαβάσεις- Είπε «όχι» ο μηχανοδηγός

Στα χέρια τους είναι αναγκασμένοι να παίρνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους το ζήτημα της ασφάλειας των ίδιων, των επιβατών, αλλά και των κατοίκων των περιοχών απ’ όπου περνάει το σιδηροδρομικό δίκτυο, αφού η κυβέρνηση και ο ΟΣΕ έμειναν στα μεγάλα λόγια για
δήθεν μέτρα.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας, ένας συνάδελφός του έλαβε σήμερα Τετάρτη (3/5) έγγραφο από το Γραφείο Κίνησης του ΟΣΕ, με το οποίο ενημερώθηκε ότι η αμαξοστοιχία την οποία επρόκειτο να οδηγήσει θα έβρισκε μπροστά της ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δέκα ισόπεδες διαβάσεις, που δεν φυλάσσονται και στις οποίες δεν λειτουργούν τα αυτόματα συστήματα που ρίχνουν τις μπάρες, ανάβουν τους φωτεινούς σηματοδότες και εκπέμπουν ηχητικό προειδοποιητικό σήμα.

Ο μηχανοδηγός αναγκάστηκε να αρνηθεί να ξεκινήσει, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook o Κ. Γενιδούνιας, και έτσι το δρομολόγιο ακυρώθηκε.

«Για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών. «Ας καταλάβουν καλά οι υπεύθυνοι ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Αγώνας για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορές, αγώνας για Δικαιοσύνη καθημερινά» υπογραμμίζει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου