Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Σάλος με τα ρουσφέτια στον ΟΣΕ - Στελέχη της HΤ μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ!

 
Σάλο έχει προκαλέσει η χτεσινή αποκάλυψη απο το στέκι της έλξης για το ΟΡΓΙΟ ρουσφετιών στον ΟΣΕ και την απόφαση που έλαβε πλειοψηφικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις και μάλιστα με την Αντιπρόεδρο του να ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ
την εισήγηση που ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση. 

Τα όσα έγιναν στον ΟΣΕ  και αποκάλυψε το στέκι της έλξης αναδημοσιεύτηκαν σε πλήθος ενημερωτικών site, ενώ θα ξαναγράψουμε ότι κατά πολλούς παρατηρητές  υπάρχει και ζήτημα νομιμοποίησης του κυρίου Τερεζάκη καθώς δεν έχει ακόμα εκδοθεί το ΦΕΚ που τον ορίζει Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, ενώ η τοποθέτηση του εν λόγω δεν πέρασε ποτέ απο την Βουλή. 

Θα περιμέναμε για όσα αποκαλύψαμε χτες, να έχει πάρει ήδη  θέση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. 

Ένα είναι βέβαιο όμως και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. 

  • Απο την Δευτέρα έρχεται ΝΕΟΣ γύρος αποκαλύψεων απο το στέκι της έλξης, καθώς το απόστημα στον ΟΣΕ θα σπάσει. 

Την ίδια ώρα που τα ρουσφέτια στον ΟΣΕ πάνε και έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας (ακούγεται ότι έγιναν ΠΟΛΛΕΣ προσλήψεις διοικητικού προσωπικού με μπλοκάκι προεκλογικά) στην HT μικρά- μεσαία στελέχη στην ιεραρχία της εταιρείας μοίραζαν ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στους χώρους εργασίας στην Βόρεια Ελλάδα, με τις πρακτικές αυτές να θυμίζουν σε όλους  τα όσα έγιναν πρόσφατα σε  ιδιωτική εταιρεία και  με τον ιδιοκτήτη της , παρουσία γνωστού Υπουργού της ΝΔ, να παροτρύνει "έμμεσα και άμεσα" τους εργαζόμενους να στηρίξουν την Κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Είναι αδιανόητο στους χώρους εργασίας στελέχη εταιρειών να μοιράζουν ψηφοδέλτια κομματικής απόχρωσης στους εργαζόμενους που κοιτάζουν αποσβολωμένοι τα όσα γίνονται! 

Τουλάχιστο 2 καταγγελίες έχουν έρθει στην γνώση μας, ενώ η τακτική αυτή φανερώνει εκτός  απο την  αλαζονεία και της έπαρση συγκεκριμένων  υπηρεσιακών στελεχών ΚΑΙ την αναξιοκρατία στις τοποθετήσεις τα τελευταία χρόνια , όπου αν δεν ήσουν κολλητός της πολιτικής ηγεσίας  της ΝΔ, οι πιθανότητες σου να προαχθείς ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ εως μηδαμινές. 

Το στέκι μάλιστα έχει στην κατοχή και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ απο αξιολόγηση εργαζόμενου σε κλάδο αιχμής,  που είχε κριθεί ως ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ αλλά δίπλα σε αυτήν (την αξιολόγηση) αναγραφόταν ότι είναι φίλα προσκείμενος σε συνδικαλιστή που στηρίζει την  Αντιπολίτευση (BUT he is close to....)  και η τοποθέτηση του την επίμαχη περίοδο (Φθινόπωρο 2021), ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ. 

Ντοκουμέντο ΜΕ ΤΗΝ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ του αξιολογητή φαρδιά - πλατιά.  

Το ξαναγράφουμε.

Είναι προκλητικό και ανήθικο στελέχη τα οποία την επόμενη των εκλογών θα αξιολογούν εργαζόμενους ή θα τους δίνουν εντολές,  καθώς έχουν θέση ευθύνης (λαμβάνοντας μάλιστα και επιδόματα για αυτήν), να μοιράζουν ψηφοδέλτια στους χώρους εργασίας. 

Αν νομίζανε ότι δεν θα τους ξεμπροστιάζαμε, ή ότι οι εργαζόμενοι τους φοβούνται μάλλον νομίζανε λάθος. 

Το θέμα αυτό ΔΕΝ θα περάσει έτσι, ας το  κρατήσουν καλά στο μυαλό τους όλοι και κυρίως η Διοίκηση της Hellenic που έχει επιτρέψει την επικράτηση του σκληρού  κομματισμού  σε συγκεκριμένους  χώρους εργασίας, δίνοντας και το έναυσμα στα  στελέχη της να δρούν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, καθυβρίζοντας μάλιστα και πολλούς εργαζόμενους (και με χυδαίους χαρακτηρισμούς) στα social media. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι ότι οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές  διαμαρτύρονταν κιόλας για τις τοποθετήσεις στην Hellenic Train, παρουσιάζοντας εαυτούς "αδικημένους" . Την ίδια  ώρα που .....στελέχη της εταιρείας μοιράζουν ψηφοδέλτια στους χώρους εργασίας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου