Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Δίκτυο Σιδηροδρομικών ΟΣΕ : Αντί να καταγγείλουν τον εργασιακό μεσαίωνα , κατήγγειλαν τους ελέγχους !

 


Συναδελφισες συνάδελφοι 


Για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο, πλειοψηφία Σωματείου (Σωματείο Εργαζομενων ΟΣΕ) καταγγέλει τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών και επειδή σε αυτούς προέκυψαν αποδείξεις για την υπερεργασία των σιδηροδρομικών και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες. 
Αντί να καταγγείλει την Διοίκηση του ΟΣΕ για τον εργασιακό μεσαίωνα των 23 συνεχόμενων ημερών εργασίας των σταθμαρχων , η πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ κατήγγειλε αυτούς που κάνανε τους ελέγχους! 
Αποδεικνύοντας έτσι σε όλους τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο ποιοι ήταν αυτοί που στήριξαν πολιτικά την υποβάθμιση και διάλυση του ΣΕΠΕ και ποιοι επιδιώκουν την κατάργηση της ΡΑΣ επειδή  η Ανεξαρτητη Αρχή δεν εξυπηρετεί  το Κυβερνητικό αφήγημα & την θεωρία του «ανθρώπινου λάθους» για το έγκλημα των Τεμπων. 
Η ΡΑΣ ήταν «καλή» όταν επέβαλε πρόστιμα για τα πιστοποιητικά των μηχανοδηγών , αλλά έγινε «κακή» επειδή ανακάλυψε τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σταθμαρχων & Κλειδουχων. 
Αντί η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομενων ΟΣΕ να «αξιοποιήσει» τους ελέγχους ζητώντας την μονιμοποίηση όσων εργάζονται με σύμβαση παροχής υπηρεσιών & την πρόσληψη νεων συναδέλφων σταθμάρχων & Κλειδουχων, κατήγγειλε τους ελέγχους!!!!
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία του Σωματείου μας, δεν έχει βγάλει ουτε μια ανακοίνωση για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων στην ΣΣΕ του ΟΣΕ, όπου εδώ & 18 μήνες περιμένουμε να πληρωθούμε αμοιβές, ενώ ανεξήγητη είναι & η σιωπή της στην είσοδο ξένων εταιρειών στον ΟΣΕ για την παροχή «τεχνογνωσίας», κίνηση που ξεκάθαρα απαξίωσε το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού. 
Εμείς , σταθεροί στις απόψεις μας , επιμένουμε στα Ελληνικά & στον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του σιδηροδρόμου καταγγέλοντας & «πολεμώντας» τις ιδιωτικοποιήσεις είτε έρχονται με τον μανδύα των Γαλλικών , είτε των Ιταλικών συμφερόντων. 

Αφήνουμε τις ενέργειες της πλειοψηφίας του ΣΕΟ,  στην κρίση των σιδηροδρομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου