Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Τέμπη: Τι είπε στην απολογία του ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ


 Μετά την απολογία του πρώην προέδρου του ΟΣΕ σειρά έχουν δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης - Ιταλοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν το καταγραφικό του τρένου.
Ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου
του ΟΣΕ κ. Σπύρου Πατέρα για τα Τέμπη. Ο κ. Πατέρας βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την μετάταξη του 59χρονου Σταθμάρχη, κατά παράβαση του ορίου ηλικίας, της μοιραίας βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου, όταν συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πατέρας ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για την μετάταξη του 59χρονου Σταθμάρχη.

Αναμένεται η απολογία των δύο μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, (κ. Κολιοπούλου και κ. Κοτταράς) τα οποία επίσης βαρύνονται με την κατηγορίας τς παράβασης καθήκοντος σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αύριο Τρίτη 30 Μαΐου, αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας. Από εκεί και πέρα δεν αποκλείονται και νέες ποινικές διώξεις

https://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου