Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Συκοφαντία απο το ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Το εξώδικο για την απεργία της ΠΕΠΕ

 Πραγματικά αδιανόητη ανακοίνωση του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που συκοφαντεί τον Πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους. Αυτό που ενώ  γνώριζαν στο ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και αποκρύπτουν είναι ι το εξώδικο με την απεργία που είχαν προκηρύξει οι μηχανοδηγοί

και το οποίο περιείχε 5 αιτήματα που απαντήθηκαν στον δημόσιο διάλογο : 

  1. Την άμεση αποκατάσταση των επικοινωνιών στο σύνολο του ΠΑΘΕ και ιδίως στη γραμμή της Ειδομένης, για την οποία υπήρχε δέσμευση επίλυσης έως τις 14 Μαΐου 2023.
  2. Την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής (μη λειτουργία τηλεδιοίκησης – φωτοσημάτων) και της ασφάλειας του δικτύου (κορμοί δέντρων, χόρτα), η οποία έχει καταστήσει επικίνδυνη την πραγματοποίηση των δρομολογίων και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο δυστύχημα εκ νέου.
  3. Την άμεση βελτίωση της συντήρησης του τροχαίου υλικού και των εγκαταστάσεων καθώς και επενδύσεις για νέο τροχαίο υλικό στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
  4. Την άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, διότι το υπάρχον δεν επαρκεί για την κάλυψη των δρομολογιών, με αποτέλεσμα να είναι καθημερινό φαινόμενο η υπερεργασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (εξαντλητικά ωράρια, κίνδυνος ατυχήματος), ενώ δεν έχετε αναρτήσει ως οφείλατε τις καλοκαιρινές άδειες προσωπικού σε  όλα τα μηχανοστάσια. 
  5.   Την επιβεβλημένη –τουλάχιστο- 11 ωρη –και όχι 8ωρη-  εκτός έδρας ξεκούραση.

                                             Το εξώδικο του Σωματείου Μηχανοδηγών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου