Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ιδρύθηκε ο σύλλογος «Τέμπη 2023» από συγγενείς των θυμάτων

Στη συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023 με όνομα «Τέμπη 2023» προχώρησαν συγγενείς των θυμάτων, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος που κόστισε τις ζωές τουλάχιστον 57 ανθρώπων.

«Δεν είμαι νομικός. Είμαι μια μάνα που έχασε άδικα και ξαφνικά την κόρη της στο τρένο, στην επιστροφή της από ένα ταξίδι. Θέλω να μιλήσω για ένα ακόμη έγκλημα, που γίνεται απέναντι σε εμάς, που είμαστε η φωνή όσων δεν είναι πια εν ζωή. Θα μιλήσω για την ψυχή του συλλόγου μας, “Τέμπη 2023” που ιδρύθηκε, με μοναδικό στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε η κ. Μαρία Καρυστιάνου, πρόεδρος του Συλλόγου, που έχασε την κόρη της Μάρθη.

«Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Το κράτος μπορούσε να κάνει τα μέγιστα, δεν έκανε τίποτα», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αμπελοκήπων -Μενεμένης.

Εμφανώς συγκινημένη η κα Καρυστιάνου διερωτήθηκε «για ποιο λόγο ο ανακριτής ασχολείται με αυτούς που έχουν την μικρότερη ευθύνη, κι αφήνει αυτούς που τέλεσαν κακουργήματα και οδήγησαν τα παιδιά μας στον θάνατο;»

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, η πρόεδρος στηλίτευσε και την υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του παραιτηθέντος τέως υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, λέγοντας πως «αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα με τον νόμο, ασχολούνται με το πώς θα κερδίσουν ψήφους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας για το έγκλημα των Τεμπών έκανε λόγο για προσωρινή φθορά στο κόμμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, είπε ουσιαστικά πως καλώς στέλναμε τα παιδιά μας να ταξιδέψουν με τα τρένα, γιατί στην τελική έπρεπε να κόψουν εισιτήρια. Εγώ δεν γνώριζα για την επικινδυνότητα και έλεγα στο παιδί μου να πάρει το τρένο. Αυτά τα λόγια τους θα τα θυμόμαστε για πάντα, και όταν τελικά αποδοθεί δικαιοσύνη θα είμαστε εκεί για να ακούσουμε την τιμωρία τους. Θα μείνουν για πάντα στις μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας».

Η πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε πως οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών απαιτούν από τον Άρειο Πάγο να επιβλέψει στενά την υπόθεση και να αποτρέψει την εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης.

Οι πρωταρχικοί στόχοι του νεότευκτου σωματείου, όπως ανακοινώθηκε, είναι:

-Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά

-Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους.

Στις 6 Μαΐου, ο Σύλλογος Πληγέντων θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Σερρών, με αφορμή την «απαράδεκτη υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή, καθώς είναι ασέβεια προς τους ανθρώπους μας. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να εκδιωχθεί με τις πέτρες, την στιγμή που παρουσιάζεται ως άλλος εθνικός ήρωας των Σερρών»

www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου