Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών. Υπογραφή πολιτικής συμφωνίας σε θέματα σιδηροδρόμων

 Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γεώργιος Γεραπετρίτης θα υποδεχθεί αύριο, στην Αθήνα, τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών, Clément Beaune. Στη συνάντηση, που θα γίνει μετά τις 11:00 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπογραφεί πολιτική συμφωνία
συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα σιδηροδρόμων.


Η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει, τόσο από το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών, όσο και από τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους (SNCF) τη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών των κρατικών σιδηροδρομικών εταιρειών και κυρίως, του ΟΣΕ (είναι ο διαχειριστής της υποδομής).


H συμφωνία συνεργασίας θα έχει ως άξονες την αναμόρφωση της οργανωτικής δομής του ΟΣΕ και την εκπαίδευση του προσωπικού, κυρίως σε ζητήματα διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής και εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στη Γαλλία.


Σημειώνεται ότι προηγήθηκε ταξίδι στη Γαλλία του υπουργού Επικρατείας και του μεταβατικού διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη.


Φ. Φωτεινός - metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου