Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνδικαλιστική υποκρισία

Μάιος 2012 - Η ΠΕΠΕ στις προεκλογικές συνελεύσεις .

Η Εξέλιξη έχει κατέβει με σαφή αίτημα μεταξύ  άλλων  , τις εσωτερικές μετατάξεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ανανέωση και η προοπτική του  κλάδου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Επί λέξη στην διακήρυξη μας γράφουμε >



Ανανέωση του προσωπικού με προσλήψεις ή και εσωτερικές μετατάξεις. Με βάση τα σημερινά δεδομένα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2015 δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί ούτε το 30% του υφιστάμενου έργου. ΔΕΝ συνδέουμε τις προσλήψεις με την επιστροφή των μετατασσόμενων την ώρα που συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ πληρώνονται αναπαύσεις. ΔΕΝ κοροϊδεύουμε κανένα ,είμαστε ξεκάθαροι.


Ανά την επικράτεια , οι σημερινοί υπογράφοντες την επιστολή προς τον κ. Ζηλιασκόπουλο και τον Υπουργό Μεταφορών , μας επιτίθενται δριμύτατα  για την θέση μας αυτή . 

Ο σημερινός Πρόεδρος της ΠΕΠΕ , Βασίλης Τουρλής , παίζοντας με το συναίσθημα των μηχανοδηγών για αυτούς που αποχώρησαν υποχρεωτικά , μας αποκαλεί προδότες του κλάδου που θέλουν να μεταφέρουν το παρεάκι τους απο τον Προαστιακό , στην έλξη . Τα ίδια και o σημερινός Γενικός Γραμματέας Θεοδωρόπουλος Ε. 

Μας καταγγέλλουν  για αδιαφανείς διαδικασίες και άλλα πολλά . 

Οι συνάδελφοι  που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τότε προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , είναι οι ίδιοι με αυτούς  που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και στην 1η φάση της εσωτερικής προκήρυξης . (στην 2η τα άτομα αυξήθηκαν γιατί τα εμπορεύματα δεν χωρούσαν όλους τους συναδέλφους ).

 Εννοείτε ότι ένα χρόνο μετά , και αφού πέτυχαν τον προφανή σκοπό τους , να ελέγχουν πλειοψηφικά την ΠΕΠΕ , κάνουν άλλη μια  κωλοτούμπα .

Αυτό που χάθηκε όμως είναι οι 17 ή 20 συνάδελφοι που σήμερα θα ήταν στην παραγωγή και θα δίνανε ανάσες στο ΜΑΙ .

Εμείς επιμένουμε και σήμερα ότι οι εσωτερικές μετατάξεις έπρεπε ήδη να είχαν γίνει .

Τα συμπεράσματα όμως ας τα βγάλουν οι μηχανοδηγοί τόσο για το πως διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες όσο και για το  πως τους κοροϊδεύουν επαγγελματίες συνδικαλιστές .


Γενιδούνιας Κώστας 

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :
    ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠ΄ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή