Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Παραμένει το πλαφόν στις υπερωρίες ....

Το πρόβλημα αφορά όλους τους σιδηροδρομικούς !
Παρόλο που  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά απο τους μηχανοδηγούς να εργάζονται 30 μέρες το μήνα και υπερωριακά καθημερινά , το πλαφόν των 20 ωρών μηνιαίως για τις υπερωρίες παραμένει .
Όλοι  , περιμένουν  να δουν , αν θα περάσει  τροπολογία στην Βουλή για την αναδιανομή των υπερωριών (κ όχι την αύξηση του αριθμού τους )  τροπολογία που ζήτησαν και οι ίδιες οι Διοικήσεις αφού τους συμφέρει ασφαλώς  η υπερεργασία να πληρώνεται με μόλις 5 Ε μεικτά την ώρα. Όταν περάσει η τροπολογία οι Διοικήσεις θα αποφασίσουν για την αναδιανομή των ωρών.
Φυσικά , απο τον περασμένο Ιούνη , πολλοί μηχανοδηγοί που εργάζονται στην πρώτη γραμμή , είδαν για άλλη μια φορά , δεδουλευμένα να μην
τους πληρώνονται . Το ίδιο θα συμβεί και αυτό το μήνα .

Εμείς επειδή κάνουμε το άσπρο - μαύρο , δεν θα σχολιάσουμε τι έπρεπε να είχε γίνει απο το Σωματείο μας . ( Στην τελευταία συνεδρίαση , υπήρξε διαφωνία και για αυτό το θέμα ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου