Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

H ΠΕΠΕ εγκαλεί το στέκι !!!!

Σημερινή ανακοίνωση της ΠΕΠΕ που αναφέρεται στο στέκι της έλξης  !
Εμείς αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για ανακοίνωση Παρατάξεων ή ανακοίνωση του Σωματείου ! Πως χρησιμοποιούν Πρόεδρος και Γραμματέας την σφραγίδα της ΠΕΠΕ και βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώσουν προηγουμένως τις υπόλοιπες παρατάξεις ;
Συνάδελφοι,
          Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, στις 30/8/2013, ένα από τα θέματα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν η σύλληψη  μηχανοδηγού που είχε γίνει πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη μετά από εμπλοκή σε δυστύχημα (Σ.Ζ.).


Το Δ.Σ. αποφάσισε τη σύνταξη υπομνήματος με την ανάπτυξη των επιχειρημάτων μας όπως και τις αποφάσεις Αντιεισαγγελέων Αρείου Πάγου. Βάση αυτών των αποφάσεων τονίζεται η μη σύλληψη του Μηχανοδηγού.
Το υπόμνημα αυτό θα σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία:
α) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
β) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και
γ) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τονίζοντας τη μη σύλληψη του Μηχανοδηγού.

Επίσης αποφασίσαμε την αποστολή εξωδίκου προς την εταιρεία – βάση του παραπάνω σκεπτικού – και σε περίπτωση που όλα αυτά δεν γίνουν αποδεκτά, θα πραγματοποιούμε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σε ενδεχόμενη σύλληψη μηχανοδηγού, μετά από εμπλοκή σε ατύχημα.

Όλες αυτές οι αποφάσεις, σε συνεργασία με το δικηγόρο της Π.Ε.Π.Ε. - κ.Δήμο Τσακνιά, βαίνουν προς υλοποίηση.

Με έκπληξη – αγανάκτηση διαβάσαμε χθες (5/9/2013) στο «Στέκι της Έλξης», προσωπικό blog του συναδέλφου Κώστα Γενιδούνια, περί σύλληψης του  Μηχανοδηγού στο δυστύχημα που έγινε με την αμαξοστοιχία 600 στις 4/9/2013 και περί αποφάσεων που η Π.Ε.Π.Ε., παίρνει και δεν τηρεί.

Καταγγέλουμε το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, της μισής αλήθειας, αλλά και της προσπάθειας που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το διαχειριστή του blog σε μια σειρά από θέματα που αφορούν τον κλάδο των Μηχανοδηγών, επιχειρώντας όπως και σ΄αυτό το θέμα να παραποιήσει την πραγματικότητα προς ιδίων όφελος (κάνοντας το άσπρο – μαύρο).

Όσον αφορά το συγκεκριμένο συμβάν: η αμαξοστοιχία 600 περί ώρα 5.50’  στο σιδηροδρομικό σταθμό ΑΔΕΔΝΡΟΥ, διαπέρασε άνθρωπο (γυναίκα) που ήταν ξαπλωμένο στη γραμμή. Η αμαξοστοιχία παρέμεινε στο σημείο περίπου 2 ώρες. Αμέσως ο συνάδελφος μηχανοδηγός ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους και παράλληλα κλήθηκαν στο σημείο Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Φωτογράφοι. Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος ο συνάδελφος Γενικός Γραμματέας του Σωματείου που είναι και Προϊστάμενος του μηχανοδηγού που είχε εμπλακεί στο δυστύχημα, και μαζί με όλους τους υπεύθυνους του γραφείου Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα την ενημέρωση της νομικής υπηρεσίας έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών. Αφού διασφαλίσθηκε η κυκλοφορία με μικρές καθυστερήσεις όλων των άλλων αμαξοστοιχιών, μέσα και από την ενεργή συμμετοχή των μελών της Π.Ε.Π.Ε., ολοκληρώθηκε η διαδικασία από τις Αρχές και από τους υπεύθυνους του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής πρώτα με το δεύτερο μηχανοδηγό και μετά με τον πρώτο μηχανοδηγό. Σε επικοινωνία, που έγινε περί ώρα 08.00, με την Εισαγγελέα Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης διετάχθη η μη σύλληψη του μηχανοδηγού (όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν, είναι στην κατοχή του Σωματείου).

Η ελλιπή ενημέρωση, τα βιαστικά συμπεράσματα, οι συνδικαλιστικές πρακτικές παλαιών ετών, μόνο κακό κάνουν αυτήν την περίοδο.

Σταθερή θέση της Π.Ε.Π.Ε. ήταν και είναι: Ο μηχανοδηγός μετά την εμπλοκή του σε ατύχημα – δυστύχημα συνεργάζεται, παρόλη την ψυχολογική του φόρτιση, σε όλα τα απαραίτητα, με τις Αρχές διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

Η περίοδο που διανύουμε χρειάζεται ενότητα αγωνιστικότητα – μαζικότητα όλων για να αντιμετωπιστούν και να ανατραπούν όλα αυτά που προσπαθούν να μας οδηγήσουν στον εργασιακό και οικονομικό μεσαίωνα.

Καταδικάζουμε όλους εκείνους που προσπαθούν με επικοινωνιακές πολιτικές να διαιρέσουν το αρωγές μέτωπο, για μικροσυνδικαλιστικό κομματικό όφελος.

Η   Π.Ε.Π.Ε   ΕΝΩΝΕΙ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.



  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                        ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

5 σχόλια:

  1. Όσον αφορά το στέκι της έλξης το blog των μηχανοδηγών την ευθύνη της διαχείρισης του οποίου έχει ο συνάδελφος Γενιδούνιας , έχουμε να πούμε τα εξής , αφού πρώτα καλέσουμε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα , να ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ την αλήθεια .

    Γράψαμε ότι συνελήφθη ο μηχανοδηγός και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων.

    Έγινε ή δεν έγινε έτσι ;

    Έγινε ακριβώς έτσι . Οι συνάδελφοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα .
    ΑΝ μετέπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι , όπως συνέβη και πρόσφατα με άλλο συνάδελφο αφού έμεινε στο τμήμα για πολλές ώρες , είναι άλλο θέμα.

    Δεν υπάρχει λοιπόν καμία παραπληροφόρηση σε αυτό που γράψαμε .
    Αντίθετα , Πρόεδρος και Γραμματέας φαίνεται ότι διαβάζουν όπως θέλουν τα πράγματα .

    Να θυμίσουμε τέλος στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ , ότι όταν ο ίδιος είχε το δυστύχημα στον Αγ. Στέφανο δεν οδηγήθηκε στο τμήμα , σαν κοινός εγκληματίας όπως ο 2ος μηχανοδηγός , αλλά αποχώρησε απο το σημείο .


    Εμείς απλά καταγράψαμε τα γεγονότα όπως κάνουμε πάντα .

    Αν αυτό ενοχλεί τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα , δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να του κάνουμε την χάρη και να γράφουμε ότι επιθυμούν .

    Στην ανακοίνωση που μας εστάλη , υπέγραφε το ΔΣ.

    Ο συνάδελφος Γενιδούνιας μας ζήτησε να βγεί η υπογραφή γιατί πολύ απλά , ποτέ δεν ενημερώθηκε για αυτήν την ανακοίνωση .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρόκειται να σχολιάσω την καταγγελία της ηγεσίας της ΠΕΠΕ .
    Αδιαφορώ παντελώς , φτάσανε στο σημείο Πρόεδρος και Γραμματέας να κάνουν καταγγελία σε μηχανοδηγό με την σφραγίδα του Σωματείου μας .

    Δειλοί και κατώτεροι των περιστάσεων , ελλάσονες ριψάσπεις , προχτές στην ανακοίνωση για την κατάργηση των δρομολογίων δεν τολμήσανε να κατονομάσουν τα αφεντικά τα οποία υπηρετούν .

    Σήμερα , κατονόμασε το Σωματείο εμένα , αύριο κάποιον άλλο μηχανοδηγό που θα τους πάει κόντρα.

    Αποτελούν παρελθόν , σε 2 χρόνια άλλωστε συνταξιοδοτούνται και τα έχουν παραδώσει ΟΛΑ .

    Το μόνο που θα τους καλέσω να κάνουν είναι να ασχοληθούν με τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν όλους διαφορετικά να παραιτηθούν.

    Είναι η 2η φορά που μηχανοδηγοί συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο τμήμα σε διάστημα ολίγων ημερών .
    Και φυσικά ποτέ το ΔΣ δεν αποφάσισε να περιμένει τι θα βγάλουν τα ....υπομνήματα .

    Το ΔΣ αποφάσισε ότι θα πραγματοποιούνται 3ωρες στάσεις εργασίας , χωρίς άλλη προειδοποίηση , όταν μηχανοδηγοί οδηγούνται προ του Εισαγγελέα.

    Αν αποφάσισαν να αλλάξουν και αυτήν την απόφαση, ας το κάνουν και αυτό .

    Τέλος , είναι λογικό το στέκι να φοβίζει τους επαγγελματίες συνδικαλιστές .
    Δεν τους ανησυχεί όμως ο εαυτός τους , αλλά η προστασία των Προισταμμένων τους γιατί το στέκι ενημερώνει για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Η ΠΕΠΕ βγάζει ανακοινώσεις αυτήν την εβδομάδα αλλά το εξώδικο για το 30% και το δεκάρικο ακόμα δεν το έστειλε .


    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παραπληροφορηση-μιση σληθεια-παραποιηση ποιος εισαι επιτελους,ο σουπερ γκουφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλύτερα Πρόεδρος και Γραμματέας να καταγγείλετε τους εαυτούς σας
    1. Γιατί τόσα χρόνια μέσο του φύλλου υπηρεσίας και τον παραταξιακών αναθέσεων λειτουργούσατε σαν παράγκα .
    2. Γιατί ενώ είχατε μοιράσει τα μηχανοστάσια σε δικά σου και δικά μου δημιουργούσατε άρχοντες και πληβείους
    3. Γιατί βάζατε συναδέλφους να τσακώνονται την εποχή που «τα σκιάζε η φοβερά» μόνο για τα ψηφαλάκια .Γιατί ο μεν γραμματέας πέρναγε διέλευση και κέρδιζε τις εντυπώσεις με την δυναμική του Γενιδουνια που χρησιμοποιούσε και ο δε πρόεδρος γιατί χρύσωνε τους υποτακτικούς
    4. Γιατί όλο αυτό το καιρό παίζεται την κολοκύθια και κρύβεστε πίσω από διαπιστώσεις , αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα .Ξαφνικά στο δια τα αυτά τα θέματα γίνονται πολύπλοκα ,σοβαρά , δυσεπίλυτα και δυσδιάκριτα για την κοινή νοημοσύνη των συναδέλφων .
    5. Γιατί δεν υποστηρίζετε ούτε τα αυτονόητα εργατικά δικαιώματα ,ο μεν προασπιστής του μνημονίου που δημόσια καταγγέλλει αλλά κάνει συγκεντρώσεις στην Συγγρού ( δήθεν σε αυτούς που καταγγέλλει ) και ο δε παραμένει θεατής ( για ποιους λόγους άραγε ; )
    6. Γιατί κάνατε την Πάτρα μηχανοστάσιο Β διαλογής και με τα καπρίτσια σας εξυπηρετείτε πάλι την πελατεία σε βάρος τους συνόλου
    7. Γιατί δεν σας ενώνει η ΠΕΠΕ όπως γράφεται αλλά η απραξία και αδυναμία σας για μαχητικότητα , όραμα , προοπτική και τα κοινα συμφέροντα .
    8. Το παιχνίδι παραπληροφόρησης που κάνατε τόσα χρόνια τελείωσε ευτυχώς δημιουργήθηκε το στέκι και δεν παραπληροφορούμαστε από σας .
    Καιρός να πιάσετε μια μόνιμη υπηρεσία ως επιβράβευση (όπου ο πρόεδρος και η αυλή του κάνει ούτος σι άλλος ) γιατί αν συνεχίστε έτσι θα χρεοκοπείστε την έλξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πες τα βρε zapata.πες τα,το ολο σκηνικο μου θυμιζει την δυκομματικη κυβερνηση.τα εχουν βρει μεταξυ τους,τατσι πιτσι κοτσι με την εταιρεια,περνανε αυτα που θελει η εταιρεια,εχουν φερει τη διχονοια στους μηχανοδηγους,ασχολουμαστε με πραγματα που αλλες εποχες θα ηταν ανουσια,και σπαταλαμε αδικα τον χρονο μας σε μικροπρεπειες.ο 2 κυριοι,ειμαι σιγουρος οτι αμα μπορουσαν θα το εκλειναν αυριο κιολας το μπλογκ.αλλα δεν μπορουν.ευτυχως που κατα καιρους βρισκονται μερικοι και τα λενε ωμα,και ξεμασκαρευονται οι ηθικοι αυτουργοι.διαλυσετα σχεδον ολα τα μηχανοστασια με τις επιπολαιες αποφασεις σας,και ολα αυτα για να μην χασετε τα ψηφαλακια,και στην συνεχεια τις καρεκλες .ολος ο κοσμος σας εχει παρει χαμπαρι.σας βαρεθηκανε πια.τι αλλο πρεπει να γινει για να το εμπεδωσετε?οι περισσοτεροι που σας στηριζαν τοσα χρονια,και ηταν οι αυλικοι σας,τωρα σας απαξιωνουν.βγαλτε τις παρωπιδες και αποχωρηστε σαν κυριοι,δεν ειναι ντροπη,ολα τα ωραια καποτε τελειωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή