Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Η πρόταση για το Γαλλικό μοντέλο στις εγχώριες επιβατικές μεταφορές

Πολλές οι εικόνες συνωστισμού σε αεροδρόμια της χώρας μας τις τελευταίες ώρες και αντίστοιχες διαμαρτυρίες επιβατών για πολύωρες καθυστερήσεις. Τα μέτρα ασφαλείας 
για την καταπολέμηση της πανδημίας προσθέτουν χρόνο στο ταξίδι και πολλαπλασιάζουν την κούραση των επιβατών λόγω του συνωστισμού στα αεροδρόμια.
Άποψη μας είναι ότι η Κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει την εφαρμογή του  Γαλλικό Μοντέλου στις εγχώριες επιβατικές μεταφορές,προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα αεροδρόμια(όσο είναι δυνατό).
Με λίγα λόγια όπου είναι εφικτή η πρόσβαση με σιδηρόδρομο, δεν θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση. Τα τρένα μπορούν να προσθέσουν βαγόνια στα δρομολόγια τους, υπάρχει η δυνατότητα πύκνωσης τους (έστω και περιορισμένης),οι αποστάσεις εντός των συρμών τηρούνται όπως και τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες κτλπ), ενώ υπάρχει φρέσκος αέρας συνεχώς εντός των βαγονιών.
Οι αεροπορικές εταιρείες άλλωστε έχουν το "προνόμιο" να μεταφέρουν το 100% της χωριτικότητας του σε επιβάτες και  επιδοτούνται γενναία.
Αν εφαρμοστεί το μοντέλο που αναφέρουμε εκτός των πλεονεκτημάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και της αποσυμφόρησης στα αεροδρόμια, θα πρόκειται και για "αντισταθμιστικό" όφελος υπέρ των σιδηροδρομικών μεταφορών, που έχουν πληγεί καίρια την περίοδο της κρίσης.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου