Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Σ.Σ. Λαρισαϊκός για την συνάντηση της ΠΟΣ με το Υπουργείο Μεταφορών

Συνάδελφοι,
                Ένα χρόνο μετά από την ανάληψη  των καθηκόντων της σημερινής κυβέρνησης   ο Υπουργός Μεταφορών δέχθηκε να συναντήσει την
Ομοσπονδία για τα προβλήματα που αφορούν τον ΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προβλήματα που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και τα οποία συνεχίζονται από την απραξία της σημερινής.         
        Το κλίμα ήταν αρνητικότατο με ευθύνη των υπευθύνων του υπουργείου .
        Τα προβλήματα λόγω της απραξίας συνεχώς διογκώνονται την ώρα που ο Υπουργός κλείνει τα αυτιά του . Προβλήματα όπως : λειτουργία ΟΣΕ (οργανόγραμμα ), Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιπλέον κλιμάκια μισθολογικά πλέον των 35 ετών εργασίας, το επίδομα θέσης ευθύνης, άμεσα προσλήψεις προσωπικού στον ΟΣΕ  προκειμένου να λυθούν σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα. 
      Ζητάμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις , να γίνει επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που ολοκλήρωσαν την στρατιωτική τους θητεία, την πρόσληψη όλων των εργαζομένων που ολοκλήρωσαν την ειδίκευσή τους. 

 Συνάδελφοι,
       Εμείς οι σιδηροδρομικοί κρατήσαμε ανοιχτό τον σιδηρόδρομο κόντρα στην αβλεψία και στην αμέλεια των ανεύθυνων-υπεύθυνων  και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, τηρώντας κατά γράμμα ότι έχει μείνει υπόλοιπο από την εργατική νομοθεσία  και τον κανονισμό του ΟΣΕ.  

         Σας καλούμε στην 4ωρη στάση εργασίας  την Πέμπτη  25/06/2020 από  τις 12.00' έως 16.00'



ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου