Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση, Ε.Ε., μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως, το κρατικό ιταλικό μονοπώλιο Ferrovie dello Stato Italiane που ελέγχει την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», με ταξικό
μίσος εντείνουν την επιθετικότητα στους εργαζόμενους, σε δύσκολες συνθήκες νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και διασποράς της πανδημίας COVID19, για την κατάργηση σε ό,τι έχει μείνει από τα εργασιακά δικαιώµατα.
 Οι δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι «όλα ήταν έτοιμα απλά με την πανδημία πατήσαμε το κουμπί», η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με το «βάζουµε πλάτη και θα λογαριαστούµε µετά», η συμβολή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου πυροδότησε μπαράζ νέων αντεργατικών μέτρων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλαμβάνουν τις πάγιες απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών των τραπεζιτών, των μονοπωλίων και συγκεκριμένα: Χιλιάδες απολύσεις, δραματική μείωση μισθών, εκ περιτροπής δουλειά, αναστολή συμβάσεων, τηλεργασία στο σπίτι, ωράρια «λάστιχο», εντατικοποίηση της δουλειάς, εργατικά ατυχήματα, καταστολή, τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με τραγικές συνέπιες για τους εργαζόμενους, τις λαικές οικογένειες.
Καμιά εμπιστοσύνη στις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι τα αντεργατικά μέτρα είναι πρόσκαιρα, ήρθαν για να μείνουν και να προστεθούν στους μνημονιακούς Νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2009 - 2019. Θυμηθείτε ενώ η καπιταλιστική οικονομία πέρασε σε φάση ανάπτυξης, κανένας τέτοιος αντεργατικός νόμος δεν καταργήθηκε.
Στις σιδηροδρομικές μεταφορές έχουμε ήδη τις συνέπειες αυτής της επίθεσης με απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (F.S.I.), το χτύπημα της κλαδικής Σ.Σ.Εργασίας, εντατικοποίηση της δουλειάς για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του μονοπωλίου.
Άρα η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, οι Σ.Σ.Εργασίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά - με συγκροτημένα δικαιώματα είναι τα πρώτα και βασικά ζητήματα για τα οποία πρέπει να μπουν μπροστά και να παλέψουν οι εργαζόμενοι. Η «επόμενη μέρα» είναι ήδη εδώ και δεν χωρά καμία επανάπαυση. Αποκαλυπτική εξάλλου είναι η στόχευση της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε από τον υπουργό μεταφορών στη συνάντησή του με την Π.Ο.Σ. όταν δήλωσε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης η συντήρηση της υποδομής να πραγματοποιηθεί με ΣΔΙΤ! Αυτό σημαίνει ότι όλες οι δραστηριότητες του ΟΣΕ στην υποδομή θα παραδοθούν άμεσα σε ιδιώτες και πιο μετά θα ακολουθήσει και η δραστηριότητα της κυκλοφορίας.
Επίσης για τη Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ αλλά και τις άλλες εταιρείες των Μ.Μ.Μ. της αρμοδιότητάς του το Υπουργείο ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε εξισορρόπηση μισθών προς τα κάτω. Άρα ετοιμάζουν μειώσεις και όχι αυξήσεις σε όλες τις εταιρείες των μεταφορών και θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτούς τους χώρους να συντονίσει την αντίσταση και την πάλη των εργαζομένων για διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων. 
Για τις απολύσεις η κυβέρνηση της ΝΔ καλύπτει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (F.S.I.), δηλώνοντας ότι παρότι αυτή χρηματοδοτείται από το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει γιατί είναι ιδιωτική εταιρεία..!..
Δεν μας προκαλεί έκπληξη αυτή η θέση του Υπουργού Μεταφορών, γιατί ξέρουμε καλά και επανειλημμένα μέχρι σήμερα έχουμε καταγγείλει όχι μόνο τη σημερινή Κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες ότι είναι υπηρέτες του κεφαλαίου, των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.Ότι τα συμφέοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα στηρίζουν οι κυβερνήσεις μαζί με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ (ΜΕΤΑ) στα σωματεία, την Π.Ο.Σ. και τη ΓΣΕΕ με την αναπαραγωγή των αστικών ιδεολογημάτων, των εκβιασμών, των απειλών σε βάρος των εργαζομένων.
 Με απύθμενο θράσος τα τσιράκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιτίθονται στα στελέχη της ΔΕΣΚ, στους εργαζόμενους, όταν αποκαλύπτεται ο υπονομευτικός ρόλος τους σε βάρος του κλαδου. Καταλαβαίνουμε την αγωνία και την προσπάθεια της παράταξης του ΔΙΚΤΥΟΥ (πρώην ΠΑΣΚ και λοιποί συγγενείς έως και ακροδεξιοί τώρα ΣΥΡΙΖΑ) να θέλει να εξαπατήσει τους Σιδηροδρομικούς ότι δεν είναι εργοδοτική και κυβερνητική παράταξη όπως η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ. Έχουν παραιτηθεί από την ταξική πάλη, αλλάζουν κόμματα και παρατάξεις στηρίζουν διαχρονικά την αντιλαική πολιτική των κυβερνήσεων, τη στρατηγική του κεφαλαίου, όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους, τις ιδιωτικοποιήσεις στο σιδηρόδρομο, τα ΣΔΙΤ, τον αντιασφαλιστικό νόμο του Κατρούγκαλου κ.α. Είναι χαρακτηριστική η στάση του ΔΙΚΤΥΟΥ που με γελοίες δικαιολογίες για το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν στήριξε την πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργία ψηφίζοντας «παρων».
Το ΔΙΚΤΥΟ διαγκωνίζονται με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των εταιρειών.
Χέρι–χέρι μαζί ΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Σε όλα τα καθοριστικά ζητήματα, ιδιωτικοποιήσεις, στήριξη της πολιτικής της Ε.Ε., Σ.Σ.Ε., έχουν ταυτιστεί και πορευτεί και οι τρείς μαζί. Σε αυτά τα ζητήματα κρίνεται η διαφορετικότητα και ο ρόλος της κάθε παράταξης και σε αυτά πάνε «πακέτο». 
Η μόνη παράταξη που ήταν και είναι απέναντι σε αυτές τις πολιτικές είναι η ΔΕΣΚ-Σ, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα που σε συνθήκες πανδημίας πρωτοστάτησε στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
H πανδηµία επέδρασε ως καταλύτης για το ξέσπασµα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης παγκόσµια, τα σηµάδια όμως ήταν ορατά από το 2019. Η κρίση είναι προϊόν του καπιταλιστικού συστήµατος και κανένα µείγµα διαχείρισης δεν µπορεί να αποτρέψει την εκδήλωσή της.
Η πείρα και τα συμπεράσματα που κατακτήσαμε μέσα στους αγώνες κόντρα στο κεφάλαιο αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για την ενίσχυση της γραμμής ταξικής πάλης, με την αλλαγή του συσχετισμού - ενίσχυσης της ΔΕΣΚ- Σ συμβολή για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, τη φτώχεια, του πολέμους, τη καπιταλιστική βαρβαρότητα Με ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση και αγώνες παλέβουμε για τη ζωή μας. Να χάσει το κεφάλαιο και όχι πάλι εμείς.
Να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας - της εργατικής τάξης , του λαού και όχι της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ όλων των απολυμένων.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των αντεργατικών διατάξεων, των Π.Ν.Π. και όλων των αντεργατικών νόμων. 
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ μισθού.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ του εισοδήματος των εργαζομένων.
ΚΑΜΙΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ των εργασιακών σχέσεων.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ την αντεπίθεσή μας. 
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ στις δραστηριότητες του ΟΣΕ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ εργαζομένων. 
Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ 
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 25/6/2020 (12.00’ ΕΩΣ 16.00’)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/6/2020 
ΣΤΙΣ 12.30’ (ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ 1-3).


ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου