Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Τα ...προβλήματα στο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Θεσσαλονίκη

Ένα εργασιακό μεσαίωνα θέλησαν να παρουσιάσουν στον σιδηροδρομικό κόσμο ότι ζούν οι μηχανοδηγοί ο γνωστός γραφικός αλλά και  
άλλοι συνοδοιπόροι του, κατά την  διαμονής του προσωπικού  στην Θεσσαλονίκη.
Μετά απο συνεννόηση της ΠΕΠΕ και μετά την απόφαση του ξενοδοχείου όπου διέμενε το προσωπικό να ξεκινήσει την επαναλειτουργία του στις 15/6, όσοι απο 1/6 διανυκτερεύουν στην συμπρωτεύουσα διαμένουν σε ξενοδοχείο 5 αστέρων που αναβαθμίζει την ποιότητα της παραμονής των εργαζομένων και μέχρι τις 15 Ιουνίου.

ΩΣΤΟΣΟ αυτό που είναι γνωστό απο τις ΠΝΠ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ότι πλέον υποχρεωτικά το check in στα ξενοδοχεία γίνεται στις 3 το μεσημέρι και το check out στις 11 το πρωί προκειμένου τα δωμάτια να απολυμαίνονται με τον καλύτερο τρόπο (όπως δηλαδή απολυμαίνονται και τα τρένα κάθε βράδυ όταν αποσύρονται στην τεχνική βάση, αεροψεκασμοί κτλπ).
Προφανώς αυτό δεν το γνώριζαν όσοι έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στο Σωματείο γιατί μηχανοδηγοί "αναγκάζονταν να αποχωρήσουν" στις 10.30 το πρωί (11 είναι η ώρα πραγματικά) και περιφέρονταν στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά ουδέποτε κανείς αναγκάστηκε να αποχωρήσει ενώ το πρόβλημα αυτό λογικά θα αφορά μόνο τις μέρες μέχρι 15/6 καθώς το ξενοδοχείο που διαμένει το προσωπικό έχει περιορισμένο αριθμό δωματίων (σε μεγαλύτερα συγκροτήματα πρέπει να υπάρχει κενό 2 ωρών).
Προχωρόντας ένα βήμα παραπάνω ο γραφικός περίγελος του ΜΑΙ μέτρησε και την απόσταση του ξενοδοχείου απο τον επιβατικό σταθμό, την πολλαπλασίασε *2 και εμφάνισε αυτήν ως "σημαντική¨ που για 15 μέρες οδηγεί στην εξαθλίωση.
Μετά φτάσαμε και στο κορυφαίο θέμα του πρωινού που κοστίζει 10 Ευρώ (το ξενοδοχείο έχει μπουφέ με καφέ και μικροεδέσματα για το προσωπικό) και την τήρηση των όρων της ΣΣΕ για το υπηρεσιακό βαν.
Επειδή όμως οι απαντήσεις αυτές -και ιδιαίτερα για το βαν- θα πρέπει για συγκεκριμένους λόγους να δωθούν εντός των τειχών, στις επικείμενες συνελεύσεις θα απαντηθούν όσα πρέπει. 

Οι συνάδελφοι που διανυκτερεύουν στην Θεσσαλονίκη βιώνουν την αλήθεια και η αλήθεια είναι πως αισθάνονται προσβεβλημένοι στο σύνολο τους απο τον τρόπο που παρουσιάζονται ζητήματα.

 Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε περσότερα, απλά αναρωτιόμαστε ποια εταιρεία (ιδιωτική ή δημόσια) παρέχει διαμονή στο προσωπικό της σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και οι εργαζόμενοι καταγγέλουν - με τρόπο που τους αυτοεξευτελίζει- το συνδικάτο τους, που έκανε προσπάθεια για αυτό.
Η απόσταση φυσικά δεν ήταν και δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι θέλουν συνεχώς να λένε για να λένε. Η προσπάθεια αφορά την προσωπική αποτυχία γραφικών και  συνοδοιπόρων που θέλουν να παρουσιάζουν κάθε μέρα το άσπρο ως μαύρο.
 Ανακάλυψαν μάλιστα και συμπεριφορές σε σχόλιο συναδέλφου, σχόλιο που έγινε σε στιχομοιθεία που επίτηδες αποκρύφθηκε, σχόλιο που απομονώθηκε και παρουσιάστηκε με τρόπο που ήθελε να τον  στοχοποιήσει απο τον γραφικό περίγελο και όχι μόνο-. 
Ωστόσο επειδή είμαστε όλοι γνωστοί στον χώρο εργασίας μας, ξέρουμε και ποιος πρεσβεύει τι, είτε νέος, είτε παλιός.

Και για αυτό  ΚΑΙ αυτή η γκεμπελίστικη  προσπάθεια στέφθηκε με αποτυχία.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Επειδή το θέμα με την κοινοποίηση -στην δημόσια σφαίρα- σχολίου συναδέλφου με τρόπο γκεμπελικό (αποκομένο και απομωνομένο απο την υπόλοιπη στοιχομειθεία) που συνοδεύτηκε μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε συγκεκριμένα σημεία, ενδέχεται να πάρει άλλη διάσταση, μετά και την πρόσφατη καταγγελία συνδικαλιστικής παράταξης στο ΔΣ της ΠΕΠΕ για θέματα στα social media, καλό θα είναι ορισμένοι να είναι προσεκτικοί. Πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου