Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΠΕΠΕ: Ομόφωνα υπερψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης της ΠΕΠΕ - Συνάντηση με ΔΙΚΑΜ, ενημέρωση απο το ΔΣ


Ομόφωνα υπερψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης & ο οικονομικός απολογισμός του Σωματείου μας για το 2019 στην συνεδρίαση της Τρίτης 2 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Οι συνδικαλιστές

της Νέας Έλξης μετά την υπερψήφιση του απολογισμού δράσης έθεσαν θέμα για την μετάθεση των συνελεύσεων για τον ...Σεπτέμβριο επικαλούμενοι τον συνωστισμό που μπορεί να δημιουργηθεί.
Το αίτημα απορρίφθηκε και οι Συνελεύσεις θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα απο τις τοπικές έδρες ενώ για τα Κεντρικά Μηχανοστάσια αναζητούνται οι ημερομηνίες αφού πρώτα ξεκαθαρίσει μια εκκρεμότητα για το ΜΑΙ (Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά). Οι συνελεύσεις θα είναι Καταστατικές.

Μετά την συνεδρίαση του ΔΣ και με πρωτοβουλία του Προέδρου του Σωματείου - μετά απο καταγγελίες της Νέας Έλξης για ανισοκατανομή στον προγραμματισμό εργασίας στο ΜΑΙ- πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου με τον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ κ. Λύτρα παρουσία του Προϊστάμενου Προγραμματισμού Εργασίας MAI.
Σε αυτήν παρά το ότι με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις - δελτία τύπου η Νέα Έλξη είχε αναφερθεί σε " κατάθεση στοιχείων με ονοματεπώνυμα" , που "έχουν ήδη καταθέσει εκπρόσωποι της εκεί που πρέπει" και που θα τα προσκομούσε στην πρώτη συνάντηση που θα ζητούσε η ΠΕΠΕ,  δεν κατέθεσε τίποτα, παρά ζήτησε να της ....δοθούν στοιχεία! 
Στις συνεχείς παραινέσεις για να ονοματιστούν οι "αδικημένοι" στο ΜΑΙ, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας στο πρόσωπο τους - αν υπάρχει-, ο εκπρόσωπος της Νέας Έλξης δεν ανέφερε ούτε μια περίπτωση μηχανοδηγού στο ΜΑΙ. 
Η άποψη της +ΣυνΕξέλιξης όπως κατατέθηκε και στην συνάντηση στην ΔΙΚΑΜ είναι ότι οι καταγγελίες της Νέας Έλξης αφορούν  στοχευμένη προσπάθεια της -που ξεκίνησε μετά τις Εθνικές Εκλογές- για τοποθέτηση κομματικών προσώπων στον υπηρεσιακό μηχανισμό, σε μια ιδιωτική εταιρεία. 
 Η προσπάθεια αυτή θα κριθεί και κρίνεται ήδη απο την τοπική κοινωνία του ΜΑΙ όπου υπάρχει μηνιαίος προγραμματισμός εργασίας εδώ και 1 χρόνο και όπου αυτός κοινοποιείτε σε όλους τους μηχανοδηγούς. Παράλληλα η μη αναφορά συγκεκριμένων περιπτώσεων "αδικημένων" παρουσία του Προϊστάμενου Προγραμματισμού απέδειξε ότι όλα αφορούν επικοινωνιακές φανφάρες άνευ ουσίας. 

 Η Νέα Έλξη κατήγγειλε στην συνεδρίαση του ΔΣ μηχανοστασιάρχη για τις ...τοποθετήσεις του στο facebook (..)μετά απο αναφορά συναδέλφου που υποστήριξε ότι ψευδώνυμο σε διάλογο  τον αφορούσε.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ συνάδελφος Ποργιάζης, στην συνάντηση με την ΔΙΚΑΜ, έθεσε τα ζητήματα του ΜΘ και της Βόρειας Ελλάδας (υποδομή, κατάσταση ξενοδοχείου Σέρρες, κατάσταση με πρόσφυγες στην Διαλογή, υποδομή ΜΘ, έλλειψη επισκέπτη στην Λάρισα, παρουσία των 2  ΜΕΚ στην γραμμή προς Φλώρινα) και συμφωνήθηκε να γίνουν απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενέργειες προς επίλυση τους. 
Τέλος στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα της υποδομής και πλειοψηφικά αποφασίστηκε να γίνουν απο την ΠΕΠΕ οι απαραίτητες κινήσεις για την ανάδειξη των θεμάτων (επιστολές - συναντήσεις). Η Νέα Έλξη μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες γύρω απο το θέμα (εξέδωσε αργότερα και ανακοίνωση στα social media), ωστόσο μερικές ώρες αργότερα ήρθαν οι παραιτήσεις της Διοίκησης του ΟΣΕ επιβεβαιώνοντας τα όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ (Είχε γίνει αναφορά απο την ΣυνΕξέλιξη για τα όσα συμβαίνουν στο ΔΣ του Οργανισμού).
Στην συνάντηση με την ΔΙΚΑΜ διαφάνηκε η πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναδρομολόγηση και άλλων τρένων μετά τις 15/6 (Τοπικό Λιανοκλαδίου, δρομολόγια σε Ανατολική Μακεδονία - Έβρο και Θεσσαλία). Η ΠΕΠΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα του τρένου στον Πύργο τις επόμενες ημέρες ενώ ζήτησε να επανέλθει η 24ωρη λειτουργία στο τμήμα κυκλοφορίας στην Καρόλου.
Αναφορικά με το ζήτημα που έχει υπάρξει με την δικαστική απόφαση (25 χρόνια ανήλικο παιδί το 2010) θα υπάρξει έγγραφη ενημέρωση προς τους μηχανοδηγούς, απο το δικηγορικό γραφείο που συνεργάζεται το Σωματείο μας.
Η Νέα Έλξη έθεσε το ζήτημα  ότι υπάρχει ενδεχόμενο στις άδειες για τις ευπαθείς ομάδες  να μην αφαιρούνται κανονικές ημέρες αδείας και το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα. 
Έπειτα απο πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης  ξεκινά συνεργασία με κορυφαίο γραφείο Συμβούλων (IMS)που αναλαμβάνουν - χωρίς έξοδα για κανένα εργαζόμενο- την έκδοση αποκλειστικά στεγαστικών ή επισκευαστικών δανείων απο τις 4 "συστημικές Τράπεζες (Alpha- Eurobank - Εθνική - Πειραιώς). Η IMS εκδίδει το 10% των στεγαστικών δανείων στην χώρα και συνεργάζονται με πολλές επιχειρήσεις (και τα Σώματα Ασφαλείας) εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους στα πρότυπα όσων συμβαίνουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Τις επόμενες μέρες θα σταλεί στο mail των συναδέλφων η ενημέρωση για το θέμα ενώ έχει υπάρξει συνεργασία με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Η ΣυνΕξέλιξη έθεσε το θέμα των απολύσεων στην τεχνική βάση τονίζοντας ότι η ΠΕΠΕ οφείλει να προσπαθήσει να προχωρήσουν οι εσωτερικές μετατάξεις και να επιστρέψουν όσοι είχαν αιτηθεί ένταξη στον κλάδο καθώς και να ακυρωθούν αυτές και υπήρξε στο θέμα ομόφωνη συμφωνία.
Τέλος, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν συζητήσεις με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για  την επόμενη ΣΣΕ. 

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου