Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΠΟΣ : Συμβούλιο Διοικήσεων και ανακοινώση κατώτερη των περιστάσεων

Συμβούλιο Διοικήσεων συγκαλεί αύριο η ΠΟΣ με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών και των κινητοποιήσεων που ακολουθούν, όπως αναφέρει η πρόσκληση που έστειλε στα Σωματεία- μέλη της.

Ωστόσο η πλειοψηφία της ΠΟΣ για άλλη μια φορά αποδείχτηκε

κατώτερη των περιστάσεων εκδίδοντας μια ανακοίνωση - όνειδος.
Χρησιμοποιώντας την σφραγίδα της ΠΟΣ, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, εξέδωσε μια ανακοίνωση που απαντά σε παράταξη που συμμετέχει στο Προεδρείο της! 
Αυτά δεν έχουν συμβεί ποτέ στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και η τακτική αυτή αποτελεί την απτή απόδειξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που κυριαρχεί στην ΠΟΣ σήμερα.
Η υποβάθμιση της ΠΟΣ είναι μοναδική στα συνδικαλιστικά δρώμενα στην χώρα και οι υπογράφοντες την ανακοίνωση αυτή αποδεικνύουν ότι θεωρούν την Ομοσπονδία παραμάγαζο τους.
Αν ήθελαν οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ να απαντήσουν σε παραταξιακή ανακοίνωση θα μπορούσαν να το κάνουν ως παρατάξεις.
Ακόμα χειρότερα η ΠΟΣ στην ανακοίνωση της ταυτίζει δημοσιεύματα του blog μας με θέσεις συγκεκριμένης παράταξης, πράγμα επικίνδυνο και ανεύθυνο. Οι παρατάξεις βγάζουν θέσεις και ανακοινώσεις και όχι τα blog. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό μπορούν να κατανοήσουν οι συνδικαλιστικοί ηγέτες της ΠΟΣ.
Η αναφορά τους στα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ φανερώνει την δειλία τους και η απολογητική τους διάθεση φανερώνει την ΕΝΟΧΗ τους.
Ναι η ηγεσία της ΠΟΣ είναι συνδικαλιστικά υπεύθυνη στο ακέραιο για τις 100 έμμεσες απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και για το ότι οι τεχνίτες σήμερα δεν έχουν ΣΣΕ.
Και είναι συνδικαλιστικά υπεύθυνοι γιατί δεν ανέδειξαν ποτέ τις πολιτικές που οδήγησαν στις απολύσεις. Την πολιτική επιδότησης της ανεργίας που εφήρμοσε η Κυβέρνηση και που έχει σήμερα τρομερές συνέπειες στην αγορά εργασίας που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι.
Η ΠΟΣ δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την πολιτική της αναστολής συμβάσεων εργασίας, δεν κατήγγειλε ποτέ την εκ περιτροπής εργασία ΣΤΗΡΙΞΕ ουσιαστικά αυτές τις πολιτικές.
Και τώρα 10 μήνες μετά τον Αύγουστο του 2019 που είχαμε τις πρώτες 21 έμμεσες απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 2 μήνες   μετά τις επόμενες 80 νέες έμμεσες απολύσεις θέλει να πείσει τον σιδηροδρομικό κόσμο ότι με μια 4ωρη στάση εργασίας θα προσπαθήσει να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και αυτές τις εξελίξεις.
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός μπροστά σε αυτά που κάνει η ηγεσία της Κάνιγγος τα τελευταία 7 χρόνια θυμίζει νηπιαγώγειο, τουλάχιστο.
Αντί να απολογούνται στους σιδηροδρομικούς και να ψάχνουν άλλοθι για την νέα αποτυχία τους, οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ μπορούν να εκδώσουν μια ανακοίνωση, να ζητήσουν συγνώμη απο τους εργαζόμενους για την αποτυχία τους και να αποχωρήσουν κατόπιν απο τα  κοινά.
Φυσικά δεν θα μείνει ασχολίαστη η κατρακύλα των εκπροσώπων της ΠΑΣΚ. 
Φτάσανε στο σημείο να ντρέπονται να εκδώσουν ανακοίνωση ως ΠΑΣΚ και βάζουν μπροστά την σφραγίδα της ΠΟΣ ακολουθώντας πρακτικές που θυμίζουν νοοτροπίες σκοτεινών εποχών, τότε που η Δημοκρατία στην χώρα μας βρισκόταν σε βαθύ σκοτάδι. 
Αλλά πως να εκδώσει ανακοίνωση η ΠΑΣΚ όταν σήμερα  την εκπροσωπούν στην ΠΟΣ ακροδεξιοί μετά απο συμφωνίες που έκανε η ηγετική της ομάδα, στην λογική του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" στο τελευταίο συνέδριο.
Η κατρακύλα της άλλοτε δημοκρατικής παράταξης στον σιδηρόδρομο είναι μοναδική πραγματικά και αποτυπώνει άλλωστε και το γιατί πολιτικά δεν θα μπορέσει ποτέ να επανακάμψει ο χώρος που πολιτικά αντιπροσωπεύει -θεωρητικά πλέον- η ΠΑΣΚ. 
Ο προοδευτικός κόσμος, ο κόσμος της εργασίας, οι δημοκράτες δεν έχουν καμία σχέση με παρατάξεις που συνδικαλιστές τους στηρίζουν ανοικτά ακροδεξιές απόψεις.
Η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών όχι μόνο αποτελεί ουρά της ΔΑΚΕ αλλά έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής ακροδεξιών, κάτι που διαπιστώνουν με λύπη ακόμα και κορυφαία στελέχη της που υπηρέτησαν το κίνημα απο θέσεις ευθύνης. 
Σε μια περίοδο που η συνεργασία του προοδευτικού κόσμου είναι το ζητούμενο για την αντιμετώπιση της επέλασης των αντεργατικών πολιτικών, συνδικαλιστές της  ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών στην ΠΟΣ, συμμετέχουν ενεργά και πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων  για την επανεκλογή του Προέδρου των ΗΠΑ.
Και φυσικά καλά κάνουν και δικαίωμα τους είναι. 
Αλλά τι σχέση έχει πλέον η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών με την πρόοδο, τον σοσιαλισμό και την Αριστερά;
Το μόνο που μένει πλέον για την ΠΑΣΚ είναι και μια ανακοίνωση που θα εξυμνεί την Νέα Δημοκρατία και τον σημερινό Πρωθυπουργό. 
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  

Υ.Γ. Απο σεβασμό στην ιστορία της ΠΟΣ, δεν δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της, αλλά παραθέτουμε το link απο το blog της. ΚΛΙΚ ΕΔΩ   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου