Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Με σιδηροδρομική «προίκα» τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Βόλου

Με σιδηροδρομική «προίκα» τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει να προσαρτήσει στις συμβάσεις αξιοποίησης των δυο λιμένων σιδηροδρομικά ακίνητα.Για παράδειγμα, ακούγεται ότι στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος επενδυτής θα λάβει και έκταση περίπου 120 στρεμμάτων που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Πρόκειται για χερσαία ζώνη πλησίον του λιμένα, η οποία θα ενταχθεί στη σύμβαση αξιοποίησης.

Με αυτό τον τρόπο, ο υποψήφιος επενδυτής θα μπορεί να αναπτύξει, π.χ. δεξαμενές, αποθήκες, εμπορευματικό πάρκο, με την ΓΑΙΑΟΣΕ να καρπώνεται ένα ετήσιο μίσθωμα.

Όπως έχει μεταδώσει το metaforespress.gr, το προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των λιμένων της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας.

Τα δυο πρώτα θα αξιοποιηθούν μέσω της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών και το τρίτο λιμάνι, η Καβάλα μέσω της μεθόδου της παραχώρησης δραστηριοτήτων.

Φέτος, είναι η χρονιά των περιφερειακών λιμένων. Εάν καταφέρουν να προσελκύσουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι σίγουρο ότι θα ασκηθούν αξιοσημείωτες «πιέσεις» για την ολοκλήρωση του βασικού σιδηροδρομικού άξονα και των συνδέσεων με λιμάνια και ΒΙΠΕ.

www.metaforesrpess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου