Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Όλοι στο συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών Επισιτισμού – Τουρισμού και του Συνδικάτου Μεταφορών


Δίνουμε το παρών αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 12.00, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, και ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας στον Επισιτισμό – Τουρισμό, τα τουριστικά λεωφορεία και τα ταξί


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Ένας από τους πιο σκληρά δοκιμαζόμενους χώρους όχι μόνο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και από τα ελλιπέστατα και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης είναι ο Τουρισμός – Επισιτισμός και βεβαίως από κοντά και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση ακόμα και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Επισιτισμό εξακολουθούν να είναι αόρατοι χωρίς καμία απολύτως μέριμνα.

Για δε το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, το ότι κλαδικές τους συμβάσεις καταργούνται στην πράξη και το ότι παραδίδονται ανυπεράσπιστοι χωρίς καμία εργατική προστασία, για την κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα, απεναντίας είναι επίτευγμά της.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το πρώτο που έχουμε χρέος να κάνουμε όλοι μας από κάθε χώρο, κάθε κλάδο είναι να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να εκφράσουμε με κάθε τρόπο και κυρίως με την παρουσία μας την αλληλεγγύη μας.

Το «κανείς μόνος του» οι πρώτοι που πρέπει να το εκφράσουμε έχουμε χρέος να είμαστε όλοι εμείς που για την κυβέρνηση είμαστε αόρατοι και αναλώσιμοι.

Όμως πέρα απ’ την έκφραση αλληλεγγύης χρειάζεται ένα βήμα ακόμα: ο συντονισμός του αγώνα όλων των εργαζομένων που δοκιμάζονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΛΑΡΚΟ – ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ SUPERMARKET – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

Αυτός που πρώτος οφείλει και εκ της ιδιότητας του εύκολα μπορεί να το οργανώσει αυτό (τον συντονισμό των αγώνων) είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Γι’ αυτό την καλούμε να αφήσει στην άκρη τις τυπικές ανακοινώσεις στήριξης του αγώνα της κάθε Ομοσπονδίας και επιτέλους να πράξει το αυτονόητο.

Εμείς χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της και τι τελικά θα κάνει μέχρι να μας διαψεύσει, θα την βάζουμε μπροστά στις ευθύνες της και θα την αποκαλύπτουμε.

Ταυτόχρονα, όσο περνάει από το χέρι μας, με όλες μας τις δυνάμεις, θα επιδιώκουμε να πράξουμε το:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Δίνουμε το παρών αύριο Τετάρτη στις 12.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας στον Επισιτισμό – Τουρισμό, τα τουριστικά λεωφορεία και τα ταξί.

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2020

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου