Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Μεγάλη συμμετοχή στην συνέλευση στο Ρέντη - Ομόφωνη έγκριση, εγκρίθηκε το roster


Μαζική ήταν η συμμετοχή των μηχανοδηγών στην συνέλευση του Μηχανοστασίου Ρέντη στην χτεσινή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Αν και

βρισκόμαστε σε περίοδο όπου έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές άδειες και τα δρομολόγια  πάνω απο 70 μηχανοδηγοί έδωσαν το παρόν υπερψηφίζοντας τον απολογισμό. Αν συνυπολογίσει και όσους εργάζονταν την ώρα της συνέλευσης, η παρουσία των μηχανοδηγών στην έδρα ξεπερνά το 80% και αποδεικνύοντας έτσι ότι η ΠΕΠΕ είναι απο τα πλέον ενεργά Πρωτοβάθμια Σωματεία στον σιδηρόδρομο.
Στην συνέλευση υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός απολογισμός, εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο Καταστατικό ενώ για εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής η πρόταση που κατέθεσε γραπτώς (και μοίρασε σε  όλους τους παρόντες) προς ψήφιση, η +ΣυνΕξέλιξη για τον προγραμματισμό εργασίας.
Η +ΣυνΕξέλιξη πρότεινε αυτό που είχε συζητηθεί πολλές φορές στα Διοικητικά Συμβούλια απο μέρους της, την δημιουργία roster με κυλιόμενα σταθερά ρεπό και κανόνες για το προσωπικό, πρόγραμμα που μπορεί να ξεκινήσει να εφαρμόζεται μετά την λήξη των καλοκαιριών αδειών για φέτος (μπορεί και νωρίτερα).
Σήμερα απο πλευράς ισονομίας, δικαιοσύνης και ισότητας  στον καταμερισμό έργου και απολαβών,η κατάσταση στο ΜΑΙ βρίσκεται στο καλύτερο σημείο απο το 2008 που εργάζομαι στο μηχανοστάσιο τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ. 
Με την σημερινή πρόταση η ΣυνΕξέλιξη, προχωρά ένα βήμα παραπέρα εισάγοντας την έννοια του roster που είχε εφαρμοστεί στον Προαστιακό την περίοδο 2004-2007.
Ρόστερ με κανόνες που θα σέβονται την αρχαιότητα, την ιδιαιτερότητα των συνθηκών για τις συναδέλφισες μηχανοδηγούς, θα δίνει την δυνατότητα για να γνωρίζουν οι μηχανοδηγοί την ημέρα εκτέλεσης των αναπαύσεων τους σε βάθος χρόνου και θα τηρεί τους όρους της ισχύουσας ΣΣΕ. 
Μετά την προσφυγή μας στο ΣΕΠΕ το 2013 που έφερε τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό εργασίας στο ΜΑΙ (κόντρα στην θέληση της τότε πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ που δεν την στήριξε), μετά τον μηνιαίο προγραμματισμό εργασίας που ήρθε με την ΣΣΕ του 2018, είναι καιρός να προχωρήσουμε παραπέρα βελτιώνοντας περσότερο την καθημερινότητα του προσωπικού.  Η πρόταση που καταθέτουμε  σήμερα, σχεδιάστηκε  τις τελευταίες μέρες απο 10 συναδέλφους μέλη της +ΣυνΕξέλιξης και κατατείθετε γραπτώς στην συνέλευση.
Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ όπως έκανε και στην Θεσσαλονίκη και στο Λιανοκλάδι, ενημέρωσε πως το φθινόπωρο θα ανοίξει η συζήτηση για την πορεία του Σωματείου στα δευτεροβάθμια Όργανα που συμμετέχει σήμερα και για την οποία θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι μηχανοδηγοί.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου