Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Πρόταση της ΠΕΠΕ για την επέκταση του Προαστιακού Σερρών προς Δράμα

Την επέκταση του Προαστιακού Σερρών προς Δράμα πρότεινε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το Σωματείο των μηχανοδηγών με σημερινή του επιστολή.Διαβάζουμε: 
Κύριε Σύμβουλε 
Στα πλαίσια της συνεργασίας μας προς όφελος του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και της εξυπηρέτησης

των τοπικών κοινωνιών προτείνουμε την άμεση επέκταση του Προαστιακού Σερρών μέχρι την Δράμα και μέχρι την επαναλειτουργία των δρομολογίων στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Έβρο.
 Για την επέκταση του δρομολογίου δεν απαιτείται επιπλέον προσωπικό, μπορεί να εκτελείτε από τους μηχανοδηγούς Δράμας (το ΜΘ ελαφρύνετε κατά 2 υπηρεσίες καθημερινά) , ενώ ο συρμός μπορεί να σταυλίζεται στις εγκαταστάσεις στο μηχανοστάσιο Δράμας. 
Με τον τρόπο αυτό θα επανενωθεί σιδηροδρομικά η Θεσσαλονίκη με την Δράμα καθώς λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας απο τον Covid-19, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση. 
Σημειώνουμε ότι στην Δράμα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν σταθμάρχες και κλειδούχοι απο τον ΟΣΕ οπότε η επέκταση του δρομολογίου δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην υποδομή.
 Το Σωματείο μας παραμένει πιστό στις διαχρονικές αρχές του για την σιδηροδρομική σύνδεση όλης της Επικράτειας, την επαναλειτουργία του Δικτύου της Πελοποννήσου και την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στην χώρα προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.
 Σας κοινοποιούμε τον πίνακα με τα προτεινόμενα δρομολόγια όπου τηρούνται οι σημερινοί χρόνοι και απλά επεκτείνεται το δρομολόγιο προς Δράμα. 
(επισυναπτόμενος πίνακας).

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου