Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Καραμανλής για το τρένο στην Πάτρα: «Το υπόγειο κομμάτι της διαδρομής θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από όσο είχε σχεδιαστεί


Τη δέσμευση του, ότι το υπόγειο κομμάτι της διαδρομής του τρένου προς την Πάτρα, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από όσο είχε σχεδιαστεί, αναλαμβάνει σήμερα μέσω της «Γνώμης», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, ο κ. Καραμανλής, αφού ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «έταξε ένα φαραωνικό έργο που ούτε μπορούσαν να υλοποιήσουν ούτε το χρειάζεται πραγματικά η πόλη», αποκαλύπτει ότι «δεν θα περάσει η σιδηροδρομική γραμμή από κάποιο σημείο που δεν περνάει ήδη».

«Πάνω στην ίδια ακριβώς χάραξη θα πατήσουμε. Απλώς ένα μεγάλο μέρος της, από υπέργειο σήμερα θα το κάνουμε υπόγειο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ξεκαθαρίζει, απαντώντας στις αιτιάσεις του πρ. υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, ότι «μελέτες για την υπογειοποίηση όχι απλώς δεν υπάρχουν, αλλά ούτε καν είχαν παραγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση»

Στη συνέντευξη του, ακόμη, ο κ. Καραμανλής, παρουσιάζει τους τέσσερις πυλώνες για να γίνει πραγματικότητα, επιτέλους, η Πατρών-Πύργου, ανακοινώνει ότι το προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί η σύμβαση για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την ύδρευση της Πάτρας, αλλά και τα δίκτυα υδροδότησης οικισμών της Αχαϊας, ενώ επίσης αναφέρεται στο φράγμα Πηνειού, ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώνεται ο φάκελος, ώστε το φθινόπωρο να δημοπρατηθούν οι «μελέτες συμπληρωματικών έργων».

Παρά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των διοδίων.

Σε πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, παρά τις απόβλεπτες δυσκολίες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει χειριστεί με απόλυτη επιτυχία, τόσο την κρίση στα σύνορά μας όσο και την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της.

Τέλος χαρακτηρίζει περιττή κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, από τη στιγμή που έχει διαψευστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.gnomip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου