Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Διαλύεται το υποκατάστημα ΤΑΠ-ΟΤΕ της Αγίου Κωνσταντίνου 16

Κοινή διαμαρτυρία των συνταξιούχων ΟΤΕ, ΕΛΤΑ & ΟΣΕ
Με επιστολή προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρ. Χάλαρη, που υπογράφουν από κοινού τα σωματεία συνταξιούχων ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΟΣΕ διαμαρτύρονται
για την απόφαση του να κλείσει το τοπικό υποκατάστημα της Αθήνας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 16 και ζητούν είτε να αναθεωρηθεί είτε δοθεί κάποιο μεταβατικό διάστημα εφαρμογή της.
Ολόκληρη η επιστολή των σωματείων προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη έχει ως εξής:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Κύριε Διοικητά,
Εκπλαγήκαμε δυσάρεστα με την απόφασή σας, να διαλύσετε το τοπικό υποκατάστημα Ασφαλισμένων του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ, που εδρεύει στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 16, στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα υποκατάστημα, που για τον ΕΦΚΑ, επί καθημερινής μάλιστα βάσης, μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί νησίδα σωστής εξυπηρέτησης για χιλιάδες συναδέλφους.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση διάλυσης του υποκαταστήματος, διότι θα προκαλέσει τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα για περίπου 60.000 συνταξιούχους του εν λόγω Ταμείου. Ήδη κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της απόφασης -και αυτό αποτελεί άκρως ανησυχητικό δείγμα- παρατηρούνται φαινόμενα σοβαρών δυσλειτουργιών. Πολλαπλασιάζονται ακόμη και προβλήματα που αφορούν πρακτικά ζητήματα και τις επιπτώσεις υφίστανται αποκλειστικά οι ασφαλισμένοι.
«Μάρτυρες» της αλλόκοτης και εν συγχύσει κατάστασης που επικρατεί στο υποκατάστημα του κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, είμαστε εμείς, τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, που συμβάλλουμε στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, με την αρωγή και τη συνεργασία των εξαιρετικών υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στον ΕΦΚΑ.
 Με την απόφασή σας ανατρέπετε τα πάντα επί τα χείρω!
Αντί να ενισχύσετε το εν λόγω υποκατάστημα με υπαλλήλους, προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό, μεταθέτετε και τους ήδη υπάρχοντες (εξαιρετικούς γνώστες των θεμάτων του κλάδου ΤΑΠ-ΟΤΕ) σε άλλες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
Αντί να δώσετε λύσεις, διευκολύνοντας τους συνταξιούχους, δημιουργείτε ανυπέρβλητα εμπόδια και χάος άνευ προηγούμενου.
Ζητάμε, λοιπόν, από σας να αναθεωρήσετε ή έστω να δώσετε κάποιο ακόμη μεταβατικό διάστημα εφαρμογής της απόφασης. Διαφορετικά να ξέρετε και λυπούμαστε γι' αυτό, ότι και οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ θα προστεθούν σ' αυτούς από τους οποίους ζητάτε συγνώμη και κατανόηση, για τις δυσλειτουργίες του Φορέα.
Αυτό που επιχειρείτε να κάνετε, ιδίως τη συγκεκριμένη περίοδο όπου δεν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας, δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά διάλυση! Ήδη οι χρόνοι έκδοσης προσωρινών, κύριων καθώς και συντάξεων χηρείας αυξάνονται δραματικά.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια Συνταξιούχων:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΓΕΩΡΓΟΣ / Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α. ΣΕΡΓΙΑΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΤΑ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΠΕΠΟΝΗΣ / Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ / Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π. ΡΟΥΣΣΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου