Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Κρίμα για την δημοκρατική παράταξη στον σιδηρόδρομο!

Θεωρούμε μεγάλο κρίμα για την δημοκρατική παράταξη στον σιδηρόδρομο, εκλεγμένα στελέχη της και μάλιστα σε σημαντικά όργανα εκπροσώπησης να έχουν  ή να εκφράζουν

ακροδεξιές θέσεις και ρητορική μίσους για τους πρόσφυγες (και όχι μόνο).


Απο την ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών έχουν περάσει ηγέτες (με Η κεφαλαίο),  που προφύλαξαν τον χαρακτήρα της παράταξης και το δημοκρατικό-προοδευτικό πρόσημο της  σε δύσκολους καιρούς και δεν μπήκαν ποτέ στην λογική του να θυσιάσουν τον χαρακτήρα της στον βωμό της σκοπιμότητας.  
Στην κατοχή μας έχουμε πλούσιο υλικό απο εκλεγμένο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών σε κορυφαίο όργανο, όπου εκφράζει  ακροδεξιές θέσεις, καλλιεργεί ευθέως ρατσιστικές απόψεις και αναφέρετε σε θεωρίες συνωμοσίας που θυμίζουν τις ....αλοιφές που διαφήμιζε γνωστός πολιτικός αρχηγός για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ο σκοπός μπορεί να αγιάζει τα μέσα, συνάδελφοι Παρασκευόπουλε και Λεβέντη (εσείς σήμερα έχετε την ευθύνη της ΠΑΣΚ) , αλλά η ιστορία της δημοκρατικής παράταξης στον σιδηρόδρομο δεν μπορεί να σας επιτρέπει  συμφωνίες που εντάσσουν στον χώρο της στελέχη  (και μάλιστα σε κορυφαίες συνδικαλιστικά θέσεις) που δεν έχουν καμία σχέση με το προοδευτικό της πρόσημο και προκαλούν σύγχυση στους εργαζόμενους για τις πολιτικές απόψεις που έχει ένας προοδευτικός χώρος. 

Μετά μην απορείτε γιατί ο δημοκρατικός κόσμος σας έχει γυρίσει την πλάτη.

Σήμερα απλά είναι η αρχή για αυτό το θέμα, που έχει προκαλέσει σοβαρή ενόχληση σε πολλούς συναδέλφους στον δημοκρατικό χώρο. 
Το ότι διαφωνούμε με την συνδικαλιστική δράση των εκπροσώπων της ΠΑΣΚ δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε -και δεν συζητάμε με άλλους συναδέλφους- και αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα στον  προοδευτικό χώρο . 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Απο το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο το 1980 και την ίδρυση της ΠΑΣΚ τότε,   φτάσαμε το 2020 εκλεγμένοι συνδικαλιστές της να .... καλούν για οικονομική βοήθεια υπέρ υποψηφίων για τις Αμερικάνικες Εκλογές. Δικαίωμα τους βεβαίως. Αλλά  τι άλλο θα δούμε πείτε μας!  Αυτά είναι τα παιδιά ή τα εγγόνια της Αλλαγής, συνάδελφοι επικεφαλείς, της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών; 

1 σχόλιο: