Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Θερίζει ο covid-19 στους χώρους εργασίας

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα, καθώς 114 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα τα οποία συνδέονται με τη γνωστή εστία μετάδοσης στο εργοστάσιο-κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά. Άλλα 29 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική. 

Έχουμε και τους γραφικούς που λένε άκουσον άκουσον ότι φταίνε οι εργαζόμενοι γιατί λέει δεν ήθελαν να χάσουν το μεροκάματο. Απίστευτο να μην θέλουν να χάσουν μεροκάματο να μην θέλουν να εργαστούν απλήρωτη υπερωρία ….  Η γνωστή εύκολη λύση για όλα φταίει κάποιος άλλος. Συνήθως ο αδύναμος, o άλλος, ο εργάτης, ο μετανάστης.

Όταν έχεις 114 κρούσματα σε έναν μόνο εργασιακό χώρο σημαίνει ότι κάτι πάει πολύ λάθος. Από την αρχή ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατανοήσει την σημασία της ασφάλειας και της υγείας στους χώρους δουλειάς.

Έμεινε στα ελάχιστα δυνατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων, απέφυγε κάθε μέτρο που θα μπορούσε να θίξει έστω και στο ελάχιστο τα εργοδοτικά προνόμια και φυσικά σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες αγνόησε τον ρόλο των συνδικάτων. Το ότι έχει παρθεί απόφαση να τελειώνουμε με το ΣΕΠΕ και την προστασία της εργασίας είναι γνωστό, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η επιμονή να προχωρήσουν έτσι ακόμα και όταν απειλείται η δημόσια υγεία.

ΥΓ. Ακόμα και η πιο βασική σκέψη, ότι όταν αναγκάζεις σε απλήρωτη εργασία έναν άνθρωπο -ανάμεσα στα άλλα- στην ουσία τον αποθαρρύνεις από το να απευθυνθεί στον γιατρό με την πρώτη ένδειξη, διαφεύγει από το επιτελικό μας κράτος.

Απο την Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων.


Δικό μας σχόλιο

Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ-ΠΕΠ)  απο την πρώτη μέρα σε συνεργασία με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν καταφέρει να εφαρμόζονται ιδιαίτερα αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών.

Προληπτικά τεστ, μάσκες, αντισηπτικά,καθημερινές απολυμάνσεις των τρένων έχουν συνεισφέρει σημαντικά και έτσι σε ένα μαζικό χώρο όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με χιλιάδες κόσμου καθημερινά είχαμε ελάχιστα μέχρι στιγμής προβλήματα.

Συνεχίζουμε να τηρούμε πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου