Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Προς επισκευή οι ζημιές σε σταθμούς του Προαστιακού

 
Εργολαβία για επισκευή βλαβών και ζημιών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια σε σταθμούς του Προαστιακού της Αθήνας πρόκειται να αναθέσει ο ΟΣΕ. Πριν από λίγες μέρες, η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του οργανισμού προκήρυξε
μειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στους Σταθμούς του Προαστιακού Σιδηρόδρομου μεταξύ Σ.Σ. Κιάτου – Σ.Σ. Άνω Λιοσίων» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Όπως αναφέρει η διακήρυξη του διαγωνισμού, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων των σιδηροδρομικών σταθμών Κιάτου, Ζευγολατιού, Κορίνθου, Αγίων Θεοδώρων, Κινέτας, Μεγάρων, Νέας Περάμου, Μαγούλας, Ασπρόπυργου και Άνω Λιοσίων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στους παραπάνω σταθμούς που κατασκευάστηκαν προ 15ετίας περίπου, έχουν υποστεί φθορές που οφείλονται αφ’ ενός μεν σε βανδαλισμούς που υπέστησαν λόγω της μη φύλαξής τους για αρκετά χρόνια, αφ’ ετέρου δε από φθορές λόγω της χρήσης τους (π.χ. WC, ασανσέρ κ.λ.π.).

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή των εργασιών, θα γίνουν επεμβάσεις στις αποβάθρες (επισκευή και αποκατάσταση παντός είδους υλικών, ελαιοχρωματισμοί, αλλαγές φωτιστικών, κ.λπ),  στα στέγαστρα των αποβαθρών (καθαρισμός, στεγάνωση κλπ) και στους κλειστούς χώρους των σταθμών (μονώσεις, ελαιοχρωματισμός, επισκευή ψευδοροφών, πλήρης ανακαίνιση των W.C.)

Οι προσφορές του διαγωνισμού θα απασφραγηστούν στις 9 Οκτωβρίου ενώ η προθεσμία εκτέλεσης του έργου θα είναι 12 μήνες.

Ο ΟΣΕ διαχρονικά προτιμά να αναθέτει μεγάλες εργολαβίες για την επισκευή βλαβών στο σιδηροδρομικό δίκτυο παρά να φροντίζει για τη συνεχή συντήρηση των εγκαταστάσεων και την άμεση αποκατάσταση όλων των προβλημάτων. Έτσι, υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνει το επιβατικό κοινό αφού βλάβες, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη, συχνά παραμένουν  για μήνες ή και για χρόνια.

athenstransport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου