Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η διάταξη περί σύμφωνης γνώμης εισαγγελέα στη διάλυση συγκέντρωσης

Το Νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί πρόσφατα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει τις διαδηλώσεις(Το γιατί πλέον το καταλαβαίνουν όλοι). Προτείνει μετατροπή ή «θεραπεία» της επίμαχης διάταξης του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων.Για αντισυνταγματικότητα της διάταξης, η οποία προβλέπει την παρουσία Εισαγγελέα σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη του για τη διάλυση των συγκεντρώσεων, κάνει λόγο σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Παπαγεωργίου. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις πορείες.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, η σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, η οποία κρίνεται αναγκαία από το νόμο, για την απόφαση της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής περί διάλυσης της συνάθροισης, αποτελεί διοικητική πράξη. Σύμφωνα, όμως, με το άρθρο 89 του Συντάγματος, η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς απαγορεύεται.

Υπό τα δεδομένα αυτά, προτείνει τη μετατροπή ή «θεραπεία» της επίμαχης διάταξης, η οποία περιλαμβάνεται στον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων για τις συγκεντρώσεις (Ν.4703/2020).

Η γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου απευθύνεται στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας και φέρει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2020. Εκδόθηκε κατόπιν σχετικού ερωτήματος που υπέβαλλε στον Άρειο Πάγο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου