Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

H Ενότητα για τις δηλώσεις για το συνταξιοδοτικό και την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης

«…σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους…»
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης,
την Κυριακή στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» με συνέντευξή του, αποκαλύπτει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω της εφαρμογής ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό.
Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με τις δηλώσεις αυτές, μας υπενθυμίζει την προεκλογική εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με τη δημιουργία ενός «ατομικού κουμπαρά» όπου η διαχείριση του θα γίνεται και από ιδιωτικές εταιρείες.
Με αυτήν την ιδιωτικοποίηση θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο έλλειμμα πολλών δις, που θα κληθούν να πληρώσουν όχι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και οι ¨Έλληνες φορολογούμενοι. Ο σύμβουλος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του, καλείται να δώσει απάντηση στο πώς και από ποιους πόρους θα καταβάλλονται οι επικουρικές στους σημερινούς συνταξιούχους;
Από την άλλη, οι νέοι ασφαλισμένοι θα ξέρουν μόνο τι εισφορές θα κληθούν να καταβάλλουν χωρίς να γνωρίζουν τι σύνταξη θα λάβουν, αφού τα ποσά τους θα χρησιμοποιηθούν για «επενδύσεις».
Με τις δηλώσεις αυτές επιχειρείται να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός στρέφοντας τους νέους, είτε είναι άνεργοι είτε με πενιχρό μισθό να στραφούν εναντίον των ηλικιωμένων, δηλαδή απέναντι στη μάνα και στον πατέρα τους! 
Να πληροφορήσουμε τον κύριο Πατέλη, αν δεν το γνωρίζει, ότι οι συνταξιούχοι για πάνω από 35 χρόνια, κατέθεταν τις ασφαλιστικές τους εισφορές κάθε μήνα στα ασφαλιστικά τους ταμεία και τις συντάξεις που παίρνουν δεν τις χρωστάνε σε καμιά κυβέρνηση – είναι δικά τους λεφτά που τα έχουν πληρώσει για μια ζωή.
Να είναι σίγουροι τόσο ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού όσο και η κυβέρνησή του ότι σ’ αυτά τα σχέδια θα βρουν αντιμέτωπους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν περισσότερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους, αλλά, αντίθετα, θα διεκδικήσουν και όσα τους έχουν αφαιρεθεί.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου