Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΦΣ Τρικάλων: Χωρίς τρένο η Δυτική Θεσσαλία, να αναλάβουν άμεσα συντονισμένη δράση όλοι οι φορείς

Μία από τις επιπτώσεις της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε την Θεσσαλία ήταν και η καταστροφή σε ορισμένα τμήματά της, της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου- Καλαμπάκας και η πλήρης διακοπή των έτσι κι αλλιώς ελάχιστων δρομολογίων τα οποία εξυπηρετούσαν την περιοχή. 

Ζημιές υπήρξαν και στον κεντρικό άξονα Αθηνών Θεσσαλονίκης για τις οποίες όμως έγιναν και σωστά άμεσες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία. Αντίθετα για την τοπική μας γραμμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον διάχυτος ο φόβος πως η γραμμή οδεύει σε οριστική εγκατάλειψη και ότι η δυτική Θεσσαλία θα μείνει τελικά χωρίς τρένο. Οι ενδείξεις άλλωστε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν δείχνει ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια ήταν πολλές και επίσης η πολιτεία απ' το δικό της μέρος δεν έδειξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον, αν όχι για τη βελτίωση, τουλάχιστον για την εκτέλεση των υποχρεώσεων που προκύπτουν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη σύμβαση για την επιδότηση των τοπικών δρομολογίων (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος ΥΓΟΣ). 

Ζητούμε άμεσα 

1). Να ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών στη σιδηροδρομική γραμμή. 

2.) Μέχρι να γίνει δυνατή η επανάληψη των σιδηροδρομικών δρομολογίων να δρομολογηθούν λεωφορεία έως τον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

3). Να υπάρξει επιτέλους ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το αγνοούμενο από διετίας έργο της ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής. 

Τέλος καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους βουλευτές καθώς και όλους τους φορείς της περιοχής να αναλάβουν άμεσα και συντονισμένα δράση, ώστε μην επαληθευτούν τα χειρότερα των σεναρίων. 

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Αθανασία Τσιοτινού

Η γραμματέας Αδαμαντία Νεγρήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου