Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκινά σιδηροδρομικό έργο 10 εκατ.ευρώ για την ανάταξη από Σέρρες μέχρι Δράμα


 Τον Σ.Σ. Σερρών επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, παρουσία του Αναπλ. Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθ. Κοτταρά, της Προϊσταμένης Συντήρησης Γραμμής Β.Ελλάδος κας Χρ. Νομικού και του Προϊσταμένου Κυκλοφορίας κ. Χρ. Τούρτα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της κατασκευής ράμπας για την διευκόλυνση των επιβατών και της τοποθέτησης ειδικού μηχανήματος εντός της επόμενης εβδομάδας, για την εξασφάλιση προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Επίσης ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό βελτίωσης της Υποδομής της γραμμής Θεσσαλονίκη -Αλεξανδρούπολη με στόχο την μείωση του χρόνου και την αύξηση των δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη – Δράμα αλλά και την επαναλειτουργία των επιβατικών  δρομολογίων Δράμα – Αλεξανδρούπολη.

Ο ΟΣΕ σχεδιάζει να προκηρύξει άμεσα  διαγωνισμό προϋπολογισμού 9.700.000 Ευρώ, ο οποίος θα αφορά στην ανάταξη της υποδομής της γραμμής Λευκοθέα- Φωτολίβος και συντήρηση του υπόλοιπου δικτύου από Στρυμόνα έως Δράμα.

Στην διαδρομή Δράμα – Τοξότες ο ΟΣΕ, στο επόμενο δίμηνο θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη ανάταξης της γραμμής με παράλληλη πρόταση για ένταξη της και στα τουριστικά δρομολόγια.

Παράλληλα συνεργάζεται με την ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση της μελέτης για την γραμμή Θεσσαλονίκη – Προμαχώνα – Στρυμόνα, η οποία περιλαμβάνει την ανάταξη του Δικτύου, ηλεκτροκίνηση και βελτίωση της χάραξης.

www.ypodomes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου