Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι νέοι να ενταχθούν άμεσα στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις επιδόσεις των νέων συναδέλφων μας σε σεμινάρια για τις εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα. Αυτό όμως που εμείς τονίζουμε με την σειρά μας είναι ότι άμεσα πρέπει να ενταχθούν στην ΣΣΕ οι νέοι εργαζόμενοι
στην τεχνική βάση (και όπου αλλού) που έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και συνεισφέρουν σημαντικά στην καθημερινότητα και την αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης.

Η πρόσληψη τους με ατομικές συμβάσεις εργασίας στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ και με αμοιβές που υπολείπονταν ακόμα και αυτές του ενιαίου μισθολογίου έχουν δημιουργήσει εργαζόμενους 2 ταχυτήτων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ιδιαίτερα ζημιωμένους τους νέους τεχνίτες που όμως έχουν σημαντική προσφορά στην παραγωγή. Δημιουργείται με την ανισορροπία αυτή σαφής ανισοκατανομή έργου και απολαβών μεταξύ του προσωπικού στην τεχνική βάση.

Φυσικά στην ΣΣΕ πρέπει άμεσα να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ. 

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην υπογραμίσουμε κάτι που διαπιστώνουμε όλοι και συζητάμε στους χώρους εργασίας.

ΚΑΙ δεν ξεχνάμε και την επαναπρόσληψη των 100 συναδέλφων που οι συμβάσεις τους έληξαν τον περασμένο Απρίλη και δεν ανανεώθηκαν.

Ελπίζουμε οι συζητήσεις για την ΣΣΕ να προχωρήσουν άμεσα και τα εμπλεκόμενα Σωματεία να συμφωνήσουν σε κοινό μέτωπο διεκδικήσεων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου