Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Θα χτυπήσουν τα «τύμπανα του πολέμου» για τα «νέα εργασιακά δικαιώματα». Είναι βέβαιον

Χθες, Σάββατο, στην ομιλία του, σε 50 άτομα, στο πλαίσιο του «Thessaloniki Helexpo Forum», ανακοίνωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι: «Εκσυγχρονίζεται η αγορά εργασίας με βάση εισηγήσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα και καθιερώνονται νέα δικαιώματα, που διασφαλίζουν το μέλλον της εργασίας. Ενώ το νέο πλαίσιο ενθαρρύνει τις νέες θέσεις απασχόλησης».

Σήμερα, Κυριακή, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε προς τους δημοσιογράφους, ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις: «Μέσα στο επόμενο μήνα θα υπάρχει νομοσχέδιο για τα εργασιακά και αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο, του 1984 -αν θυμάμαι καλά-, το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Θα φροντίσω να δώσω άπλετο χρόνο στη διαβούλευση, αλλά είναι βέβαιον ότι θα χτυπήσουν τα τύμπανα του πολέμου».

Αυτό που ανέφερε, για να δώσει μια… πρώτη γεύση, ήταν πως «λίγοι, για παράδειγμα, θα έχουν αντίρρηση στο να έχουν οι εργαζόμενοι την ευελιξία στο πώς θα κατανέμουν τον χρόνο τους, χωρίς να παραβιάζεται το οκτάωρο. Λίγοι θα έχουν αντίρρηση ότι ένας συνδικαλιστικός νόμος χρειάζεται επιτέλους κάποιον εξορθολογισμό».

Δικό μας σχόλιο

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου