Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεργασία, Μέτρα Προστασίας και αναστολή σύμβασης εργασίας για τις ευπαθείς ομάδες απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Δικό μας σχόλιο


Στο μήνυμα  προς τους εργαζόμενους  οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοινοποιούν το ΦΕΚ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις ευπαθείς ομάδες στον ιδιωτικό τομέα, αναφέροντας πως ο εργαζόμενος που αποδεδειγμένα ανήκει σε ευπαθή ομάδα δύναται να διατυπώσει αίτημα  για
εξ αποστάσεως εργασία.

Το αίτημα αυτό θα πρέπει να διατυπωθεί στην Διεύθυνση την οποία ανήκει καθώς και στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Εάν λόγω της φύσης της εργασίας του εργαζομένου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα δεν είναι εφικτή η εξ αποστάσεως εργασία, τότε ο εκάστοτε Διευθυντής θα πρέπει να λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα προστασίας, όπως αποφυγή επαφής με το κοινό, χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εργασίας (εξωτερικούς -εσωτερικούς), καθώς και αποφυγή επαφής με άλλους εργαζομένους.

Τέλος εάν δεν μπορεί να εφαρμοστεί τίποτα από τα προαναφερθέντα, ως ύστατο μέτρο προστασίας του εργαζομένου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, ο εργοδότης θέτει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή για χρονικό διάστημα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.


Δικό μας σχόλιο προς τους Κυβερνητικούς συνδικαλιστές

Όταν βλέπεις τα μέτρα που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά απο μακριά και απόσταση, σου φαίνονται "ιδανικά". Φτάνεις στο σημείο να μην τα καταγγέλεις και να καταγγέλεις όσους αντιδρούν σε αυτά, προβάλλοντας θεωρίες κομματικού συνδικαλισμού.

Όταν έρχονται στον χώρο εργασίας σου, τότε πρέπει και οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές να δικαιολογήσουν  στους συναδέλφους την στάση τους απέναντι σε αυτά. 

Η επιδότηση της ανεργίας έναντι 530 Ευρώ το μήνα απο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απο τα χειρότερα μέτρα στην Ευρώπη ή μάλλον είναι ένα μέτρο που καμία άλλη Κυβέρνηση δεν τόλμησε να εφαρμόσει στην Ευρώπη.

Τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν να αντιμετωπίσουν ΚΑΙ αυτά, μαζί με ένα πλέγμα αντεργατικών ρυθμίσεων που ψηφίστηκε πρόσφατα και ένα Νομοσχέδιο που έρχεται τις επόμενες ημέρες και θα ελαστικοποιήσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις. Και όλα αυτά την περίοδο που τρέχουν οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ. 

Και όλα αυτά στο "όνομα της πανδημίας" και την προστασίας των εργαζομένων και επειδή η Κυβέρνηση τους 6 μήνες που είχε περιθώριο να αυξήσει τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία και να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Φυσικά και η Διοίκηση και ο μέτοχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την εφαρμογή αυτών των αντεργατικών μέτρων καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι συνεισέφεραν σημαντικά στην αναπτυξιακή της πορεία. 

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να τεθεί σε αναστολή σύμβαση εργασίας.

ΩΣΤΟΣΟ οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους γύρω απο όσα ψηφίζονται για αυτούς, χωρίς αυτούς, για την ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ της  ηγεσίας της ΓΣΕΕ, της ΠΟΣ και των Κυβερνητικών συνδικαλιστών, που είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ στην ιστορία στον σιδηρόδρομο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου