Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κ.Καραμανλής : Καμία απόλυση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Απάντηση του Υπουργού Μεταφορών σε ερώτηση του ΚΚΕ
Σε απάντηση της Ερώτηση του ΚΚΕ , παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την και τους κ.κ. Βουλευτές ότι τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2019 η Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ), η οποία στις 31.12.2019 απορροφήθηκε από την εταιρεία (ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ), προέβη στην πρόσληψη
κυρίως μαθητών της σχολής διττής εκπαίδευσης τεχνιτών, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο αφενός της παροχής δυνατότητας αποκτήσεως επαγγελματικής εμπειρίας στους προσλαμβανόμενους και αφετέρου αντιμετώπισης αυξημένων πρόσκαιρων αναγκών των μονάδων της τεχνικής της βάσης. Οι συμβάσεις αυτές (μετά τη χορήγηση παράτασης) έληξαν στις 30.04.2020 και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, μετά την απορρόφηση της «ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ», προέβη στη διοικητική και οργανωτική αναδιάταξη της Τεχνικής της Βάσης ανά την Επικράτεια. 
Με άλλα λόγια, δεν προέβη σε οιαδήποτε έμμεση ή άμεση απόλυση εργαζομένου, απλώς δεν ανανέωσε τις προαναφερόμενες συμβάσεις εργασίας, απασχολουμένων τους τελευταίους οκτώ (8) μήνες. 
Εν κατακλείδι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, και παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια επιχείρηση που επλήγη λόγω της πανδημίας, δεν ανέστειλε την σύμβαση ούτε ενός εργαζόμενου, συνέχισε να αμείβει το σύνολο του προσωπικού της χωρίς την οιαδήποτε περικοπή και χωρίς την παραμικρή επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Επιπροσθέτως, μολονότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ εδικαιούτο κατά νόμο να μεταβάλει τον χρόνο καταβολής του δώρου του Πάσχα, δεν το έπραξε και κατέβαλε το δώρο του Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους την 15.04.2020. 

Εσωτερική διανομή: Ιδιαίτερο Γραφείο Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών 

Ο Υπουργός 

Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής Ακριβές Αντίγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου