Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ: Αντεργατικός κατήφορος της Κυβέρνησης και πλήρης αδράνεια της ΓΣΕΕ

Καλούμε τις ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών να πράξουν το χρέος τους: να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να προχωρήσουν!

Εργαζόμενες-οι

Σε συνέχεια των αντεργατικών μέτρων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος,

η πλέον κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση κατέθεσε εκ νέου πριν έξι μέρες επώδυνες προτάσεις σε βάρος των ήδη σκληρά δοκιμαζόμενων εργαζόμενων, προτάσεις που τους σπρώχνουν στη φτώχεια και το περιθώριο.

Με τις προτάσεις αυτές (οι οποίες ψηφίζονται την Τρίτη), ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα χάσουν μέχρι και το 50% του δώρου των Χριστουγέννων.

Με τις προτάσεις αυτές όποιος εργαζόμενος έχει την ατυχία να μπει σε καραντίνα, θα υποχρεώνεται να εργαστεί υπερωριακά όταν επανέλθει χωρίς αμοιβή.

Με τις προτάσεις αυτές θα μείνουν χωρίς επίδομα ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τις μέρες ασφάλισης.

Υπό κανονικές συνθήκες, η ηγεσία της ΓΣΕΕ  θα έπρεπε να συγκαλέσει εκτάκτως το ΔΣ της συνομοσπονδίας και να κηρύξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, οργανώνοντας συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης των αντεργατικών μέτρων.

Η παράταξή μας, χωρίς περιστροφές, συνηθίζει να ασκεί δριμεία κριτική στη ΓΣΕΕ και να λέει τα ίδια τόσο στις συνεδριάσεις των οργάνων της ΓΣΕΕ όσο και δημόσια. Μας κατηγορούν μάλιστα κάποιοι ότι με τη στάση μας αυτή πλήττουμε το κύρος της ΓΣΕΕ.

Αυτήν τη φορά, απολύτως συνειδητά, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, για το καλό της ενότητας και της δυνατότητας συνεννόησης περιμέναμε μέχρι και σήμερα να δούμε αν θα βγάλει κάποια ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, αν θα έχει τη ευθιξία να συνεδριάσει, να αντιδράσει και να μπει μπροστά όπως έχει χρέος  για να μην περάσουν οι νέες αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Δυστυχώς μάταια.

Αυτή η ηγεσία είναι απέναντι στους εργαζόμενους και πρέπει να ανατραπεί.

Μοναδική μας διέξοδος είναι η δουλειά στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις Ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα μέσα από τη συνεννόηση και τη συμπόρευση κάθε προοδευτικής δημοκρατικής συνδικαλιστικής δύναμης, κάθε έντιμου συνδικαλιστή.

Η παράταξη μας εργάζεται σε αυτήν την κατεύθυνση και σε αυτή θα συνεχίσει.

Από αυτήν την ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν περιμένουμε  τίποτα. Καλούμε τις ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών να πράξουν το χρέος τους: να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου